[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] OI ΓΥΦΤΟΚΣΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΥΝΟΪΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!!ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ...!!!

Η Δημοκρατία της Κύπρου, σήμερα, έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη οποία θα έχει για τους επόμενους έξι μήνες.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων δεν έχουν κάνει καμία αναφορά για την νέα ελληνικο- κυπριακή προεδρία στην ΕΕ, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της Προεδρίας τόσο οι αρχές όσο και οι αναλυτές των Σκοπίων δεν θεωρούν ότι έχουν θετική προοπτική για τη χώρα τους.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας από την Κύπρο, τα Σκόπια θα πρέπει να δοκιμαστούν με μια έκθεση προόδου που θα δημοσιευθεί το Νοέμβριο, ενώ στην πιθανότητα μιας επίσημης αξιολόγησης, θα πέσει ιδιαίτερο βάρος στις υποχρεώσεις των Σκοπίων και στην αντιμετώπιση των υποχρεώσεων τους προς την ευρωπαϊκή προοπτική, όπως αξιολογούν κύκλοι της αντιπολίτευσης.

Η Κύπρος αποτελεί το τελευταίο μέλος της λεγόμενης τρόϊκας που είχε την προεδρία επί 18 μήνες την Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την Πολωνία και τη Δανία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της προεδρίας, τα ζητήματα που έχουν προτεραιότητα είναι η οικονομική κρίση, η ελληνική κρίση, το ζήτημα των μεταναστών και η διαδικασία της διεύρυνσης. defencenet.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/01/2012 10:40:00 μμ