[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ PKK ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΣΥΡΙΑ...!!!


Του Μανώλη Κωστίδη (onalert.gr): Οι εξελίξεις φαίνεται πως δεν ήταν όπως σχεδίαζε η Άγκυρα σχετικά με τη Συρία όπου υποστηρίζει την άμεση ανατροπή του Άσαντ.

Η Τουρκία τώρα φοβάται την δημιουργία αυτόνομης περιοχής Κούρδων στη Βόρεια Συρία καθώς Κούρδοι αντάρτες ηδη έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα με την Τουρκία και δεν επιτρέπουν τις άλλες αντιπολιτευόμενες δυνάμεις να εισβάλλουν εκεί.
Στον τουρκικό τύπο αναφέρονται πληροφορίες πως η διοίκηση της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ σε συνεργασία με το PKK ήδη εχει στείλει 2000 αντάρτες οι οποιοί εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην περιοχή.

Ανάμεσα στις περιοχές είναι η πόλη Ντέρικ η οποία διαθέτει δεκάδες πετρελαιοπηγές.

Ο φόβος της Τουρκίας είναι η στενή συνεργασία των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, με αυτή του Βορείου Ιράκ, το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός Κουρδικού κράτους στο μέλλον. Η Άγκυρα δεν θέλει να καν να σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο καθώς φοβάται πως οι Κούρδοι της Ν.Α Τουρκίας, που αποτελούν το 80% του πληθυσμού στις περιοχές αυτές ενδέχεται να ζητήσουν την απόσχιση του με βίαιο τρόπο.
Οι εξελίξεις ση Συρία είναι απρόβλεπτες και η παρουσία του PKK στις βόρειες περιοχές της χώρας ίσως αλλάξει τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον πρόεδρο της Συρίας. Κάποιοι διπλωμάτες στην Άγκυρα πιστεύουν πως ο Άσαντ εσκεμμένα απέσυρε τις δυνάμεις του στο Βορρά, για να τις αφήσει στο PKK έτσι ώστε να απειλήσει την Τουρκία με έναν τρόπο που θα την τρομάξει και θα την εκβιάσει με το χαρτί των Κούρδων.

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/23/2012 06:44:00 μμ