[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΟ REUTERS...

Την πεποίθησή τους ότι είναι απίθανο η Ελλάδα να καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της και πιθανότατα θα χρειαστεί και νέα αναδιάρθρωση εκφράζουν τρεις αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters. Παράλληλα επισημαίνουν ότι το κόστος θα πρέπει να το επωμιστούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.

Οι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν επίσης ότι η τρόικα θα διαπιστώσει κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί. Σύμφωνα πάντα με το Reuters, τα στελέχη της τρόικας , θα ολοκληρώσουν την ανάλυση τους για τη βιωσιμότητα του χρέους τον επόμενο μήνα, αλλά οι πηγές αναφέρουν ότι τα συμπεράσματα έχουν ήδη γίνει εμφανή.

Αυτό σημαίνει ότι οι επίσημοι πιστωτές της χώρας – η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης – θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν ένα μέρος από τα 200 δισ. ευρώ σε ελληνικό κυβερνητικό χρέος που εκτιμάται ότι έχουν στην κατοχή τους για να επιστρέψει η Ελλάδα και πάλι σε βιώσιμη βάση, αναφέρει το πρακτορείο.

Προσθέτει, ωστόσο, δεν υπάρχει προθυμία μεταξύ των κρατών μελών ή της ΕΚΤ για την ανάληψη τέτοιας δραματικής δράσης σε αυτό το στάδιο. enikos.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/24/2012 08:04:00 μμ