[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ...!!! ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ TYPE 214 ΠΟΥ ΝΑΥΠΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ...!!!


Σε μία κίνηση εξαιρετικά αμφιβόλου συνδικαλιστικής ηθικής, αλλά και εθνικού πνεύματος, το σωματείο εργαζομένων στα ΕΝΑΕ (ναυπηγεία Σκαραμαγκά) το οποίο ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, αποφάσισε να σταματήσει όχι απλώς τις διαδικασίες ναυπήγησης των τριών υποβρυχίων Type 214 κλκάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, αλλά να σταματήσει ακόμα και το κρίσιμο έργο της φόρτισης των συσσωρευτών των εν λόγω υποβρυχίων, κάτι που ενέχει κινδύνους για τα υποβρύχια και τα πληρώματά τους - όταν με το καλό τεθούν σε υπηρεσία.

Eίναι γνωστό ακόμα και από την φόρτιση των απλών μπαταριών στα κινητά ότι δεν πρέπει να διακόπτεται η "παρθενική" διαδικασίας της αρχικής φόρτισης γιατί μειώνεται η ζωή ντων μπαταριών. Στα υποβρύχια δημιουργείται κίνδυνος πολύ μεγαλύτερος: Οι συσσωρευτές είναι η "ζωή" του πληρώματος. Θυμίζουμε την διαρροή σε υποβρύχιο του ΠΝ που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr και παραλίγο να είχαμε τραγωδία.

Χαρακτηριστικό της ακρότητας που εμπεριέχει αυτή η απόφαση είναι ότι η ΔΑΚΕ που μέχρι τώρα συμπαραστεκόταν στην δίκαιη 100% κινητοποίηση (οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ με απόφαση των Λιβανέζων της ιδιοκτησίας εργάζονται μόλις μία ημέρα την εβδομάδα!) διαχώρησε την θέση της με μια δήλωση ενδεικτική του επικίνδυνου του χαρακτήρα της απόφασης της πλειοψηφίας της ΤΡΙΑΙΝΑΣ: "Στην κρισιμότατη Γ.Σ, η οποία μετατράπηκε σε παρωδία (με ψηφοφορία ντροπής, προχειρότητα και ανευθυνότητα ), πάρθηκε μια απόφαση η οποία δεν ταιριάζει με το ήθος και το αίσθημα ευθύνης, που έχουμε επιδείξει, σε συνθήκες δυσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας στη διάρκεια του τρίμηνου αγώνα μας για δικαίωση. Η άψογη συντήρηση των ΥΒ, με προσωπικές θυσίες και στερήσεις, είναι επιτυχία όλων μας δίνοντας μας παράλληλα τη διαπραγματευτική ισχύ της υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων μας έναντι των εμπλεκόμενων φορέων και της κοινωνίας".

Δυστυχώς η χώρα και η εθνική άμυνα εκεί έχουν εκπέσει μετά από ένα όργιο διαφθοράς (την οποία επιβράβευσαν επανειλημμένα οι πολίτες με την ψήφο τους), λάθος πολιτικών αποφάσεων, αδιαφορίας και εγκληματικής άγνοιας των πραγματικών δεδομένων: Στο να λαμβάνονται αποφάσεις από συνδικαλιστικά όργανα τα οποία να θέτουν υπό αίρεση την ασφάλεια των πληρωμάτων των υποβρυχίων, (όταν με το καλό παραδοθούν, φυσικά...).

Όσο δίκαιο και να έχουν οι εργαζόμενοι δεν το το βρούν υπονομεύοντας την εθνική άμυνα. Τα γραφεία της διοίκησης των Λιβανέζων που έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ξέρουν που είναι, ας αποτανθούν εκεί...

Κατα τα λοιπά οι πολιτικές ηγεσίες έρχονται και παρέρχονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά πέραν τουτου, ουδέν. Και βέβαια τίθεται το ερώτημα του ρόλου του υφυπουργού Άμυνας Δ.Ελευσινιώτη, που ως αρχηγός ΓΕΝ έδωσε το "πράσινο φως" για την παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και συνεπώς της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας στους ΛΙβανέζους του Ι.Σάφα.

Αλήθεια στις συσκέψεις που συμμετέχει τώρα ως πολιτική ηγεσία, τι έχει να πει επ'αυτών; defencenet.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/24/2012 02:28:00 μμ