[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛ΄ΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ...! ΧΑΛΚΙΝΟ Η ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ


Το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι κατέκτησε η Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επι κοντώ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα ανέβει άυριο στο τρίτο σκαλί του βάθρου για να κρεμάσει στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο. Η Κυριακοπούλου πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,60μ επίδοση που τελικά έδωσε και το χρυσό αλλά και το ασημένιο μετάλλιο.

Μάλιστα είναι και το μεγαλύτερο ύψος που έχει περάσει φέτος. Πρώτη αναδείχθηκε η Τσέχα Ιρίνα Πτατσνίκοβα και δεύτερη η Γερμανίδα Στρουτζ. Η Νικόλ έκανε τρεις προσπάθειες στα 4,70 αλλά δεν τα κατάφερε. Η απονομή θα γίνει αύριο στις τρεις και πέντε το μεσημέρι.

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τον χορηγό μου για όλη αυτή τη στήριξη που είχα. Δεν είχα προλάβει να κάνω κάποιο δοκιμαστικό ύψος. Μετά τις δύο άκυρες πέρασα το 30, το 40 με την πρώτη και μετά με δυσκόλεψε ο αέρας. Στο τέλος στα 70 έχανα τα πατήματά μου. Αλλά το σωστό βγήκε εκεί που έπρεπε. Είμαι ευτυχισμένη με αυτες τις συνθήκες που επικρατούσαν. Ήθελα και το χρυσό αλλά δεν πειράζει. Ήταν πολύ καλή η κίνηση της ομοσπονδίας να βάλει το πανευρωπαίκό πριν τους Ολυμπιακούς. Τώρα είναι σημαντικό να έχουμε την υγεία μας και θα δούμε τώρα στους Ολυμπιακούς. »

πηγη: pamesports.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/01/2012 08:24:00 πμ