[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ... ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

Μέσω... δελτίου Τύπου ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας ότι η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων σκόπευε να βάλει λουκέτο τη Δευτέρα το μεσημέρι την Ακρόπολη λόγω καύσωνα!

«Απλώς με ενημέρωσαν (...) ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού έγινα δέκτης δελτίου Τύπου» ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τίθεται ζήτημα προστασίας των εργαζομένων από θερμική καταπόνηση και ο νομοθέτης αναγνωρίζει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να μεταθέτουν την εργασία τους.

Ωστόσο, ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων δεν είναι οικοδόμοι, αλλά δημόσιοι υπάλληλοι, και έπρεπε να ακολουθηθούν διαδικασίες όπως εκτίμηση του κινδύνου από την επιθεώρηση εργασίας για να μην υπάρξει διατάραξη στη λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, πάντως, η Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι για την απόφασή της να κλείσει εκτάκτως ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού θεάτρου λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/17/2012 03:59:00 μμ