[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ...!!


O πραγματικός κυρίαρχος και εξουσιαστής στην λεγόμενη <<ΤΔΒΚ>>, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, εκπροσωπήθηκαν από τον αρχηγό της Στρατιάς του Αιγαίου, στρατηγό Αμπντουλάχ Ατάι, στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο εισβολής στην Κύπρο που έγιναν στα κατεχόμενα από τον Αττίλα.


Όλα σχεδόν τα τούρκικα ΜΜΕ έχουν αναφορές σήμερα στην μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο το 1974 με ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα κατεχόμενα, καθώς και με δηλώσεις Τούρκων και Τουρκοκυπρίων κυβερνητικών παραγόντων.

Βάρος δίνουν -στην παρουσίαση - από τουρκικής οπτικής φυσικά - της προβοκάτσιας που έκανε στο Ευρωκοινοβούλιο μια τουρκικής καταγωγής ευρωβουλευτίνα του Βελγίου.Η Hurriyet στην α΄ της σελίδα και με τον ολοσέλιδο τίτλο «Πήρε το μάθημα του» γράφει ότι η τουρκοκυπριακής καταγωγής γερουσιαστής, κ. Φατμά Πεχλιβαν, απευθυνόμενη στον υφυπουργό της Κυπριακής Δημοκρατίας , αρμόδιο για θέματα ΕΕ, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, του είπε «Εσείς δεν εκπροσωπείτε όλο το νησί. Αυτή τη στιγμή γίνονται εορτασμοί στην ΤΔΒΚ για την ημέρα της ανεξαρτησία της 29ης Ιουλίου 1974. Η ειρηνική επιχείρηση με την οποία ο τουρκοκυπριακός λαός γλύτωσε από τις σφαγές και απέκτησε την ανεξαρτησία του». Ο κ. Μαυρογιάννης - γράφει η εφημερίδα -που εκνευρίστηκε με τα λόγια της Πεχλιβάν, είπε πως η Κύπρος βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή και τα λόγια της Πεχλιβάν είναι απαράδεκτα.

Η ίδια εφημερίδα, αναφέρεται στους εορτασμούς στα κατεχόμενα με ανταπόκριση στην οποία τονίζεται ότι ήταν οι πρώτοι εορτασμοί χωρίς τον Ραουφ Ντενκτας. Επίσης γίνεται σύντομη αναφορά στην ομιλία του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης , κ. Μπεσίρ Αταλάι. Σημειώνεται πάντως ότι εκδηλώσεις έγινα και στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά της εισβολής φυσικά.
Η Turkiye με τίτλο « Σκοπιά χαραυγής στη Β. Κύπρο» δημοσιεύει τηλεγράφημα του πρακτορείου ΙΗΑ στο οποίο αναφέρεται ότι χιλιάδες άτομα κρατώντας δάδες στην πλαζ Γιαβούζ κράτησαν σκοπιά προσευχόμενοι για τους Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην επιχείρηση.
http://www.onalert.gr


------------------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/22/2012 04:50:00 μμ