[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ


Η μέρα αυτή πρέπει να θυμίζει σε όλους μας το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Μιας Τουρκίας που στις 20 Ιουλίου του 1974 εισέβαλε στην πατρίδα μας. Λεηλάτησε τα ιερά χώματα μας. Έδειξε τι πραγματικά επιδίωκε για την Κύπρο.

Σήμερα, 38 χρόνια μετά, εμείς οι νέοι της Κύπρου παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Επιμένουμε πεισματικά, κόντρα στους ριψάσπιδες ενδοτικούς,να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Να διεκδικούμε αυτό που μας στέρησαν. Να απαιτούμε αυτό που μας έκλεψαν. Η αξιοπρέπεια μας σαν λαός, σαν έθνος δεν χωρά στις ζυγαριές τους. Δεν μετριέται αλλά προπάντων δεν ξεπουλιέται.

Πιστεύουμε πως ο αγώνας που απαιτείται για την πολυπόθητη Απελευθέρωση και την οριστική Εθνική μας αποκατάσταση διέρχεται από ένα δύσκολο δρόμο. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ανάληψη μακροχρόνιας πρωτοβουλίας για την δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μόνιμων κατοίκων της Κύπρου.

38 χρόνια μετά ενώνουμε την φωνή μας για ακόμη μια φορά με την μάνα του αγνοούμενου, την γυναίκα του πεσόντα, την οικογένεια του πρόσφυγα, την φωνή του λαού. Γιατί και εμείς από εκεί ερχόμαστε και για αυτήν αγωνιζόμαστε. Παραμένουμε πιστή στον όρκο μας, στην υπόσχεση μας,  πως θα σταθούμε βράχος, ασπίδα και υπερασπιστής της γη που μας γέννησε.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 διαδηλώνουμε ενάντια στην βάρβαρη τούρκικη κατοχή που ματώνει επί καθημερινής βάσεως τα εδάφη μας και καταπατά τα ανθρώπινα μας δικαιώματα.

Παρασκευή 20 Ιουλίου ο ΕΦΑΕΦΠ, το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β., η Α.Φ.Κ. Νίκη ΤΕ.ΠΑ.Κ. και η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν, διοργανώνουν πορεία μνήμης από την αρχή της Μακαρίου (Debenhams) που θα ξεκινήσει στις 18:30 (προσυγκέντρωση στις 18:00) και έπειτα θα ακολουθήσει εκδήλωση στο τέλος της οδού Λήδρας στις 19:30.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

-κα Μαίρη Κουρούπη, σύζυγος του αγνοούμενου διοικητή του 251 Τάγματος Πεζικού, Άνχη Παύλου Κουρούπη
- κος Κώστας Δημητριάδης, ιστορικός-ερευνητής

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ  ΚΑΤΟΧΗ - ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/13/2012 10:16:00 μμ