[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ...!!!

Κατά 61% αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών από την Τουρκία στη Λέσβο το πρώτο εξάμηνο του 2012, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 είχαν φθάσει στο νησί 2.605 Τούρκοι τουρίστες, όταν μόνο το φετινό Ιούνιο οι αφίξεις ανήλθαν στις 2.601 και συνολικά το εξάμηνο σε 4.194. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 2.601 αφίξεις του Ιουνίου, οι 2.452 έγιναν με τα επιβατηγά πλοία που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Μυτιλήνης – Αϊβαλιού, και 149 έγιναν με θαλαμηγούς.

Αν συγκρίνουμε τις αφίξεις του περσινού Ιουνίου με τον αντίστοιχο φετινό μήνα, βλέπουμε ότι έχουμε μια αλματώδη αύξηση από τα 1.166 άτομα, στα 2.601 άτομα, ή σε ποσοστό 223%!

Παντού Τούρκοι!
Τα παραπάνω εντυπωσιακά ποσοστά στην καθημερινότητα της Μυτιλήνης, του Μολύβου, της Αγιάσου, της Πέτρας και των άλλων χωριών του νησιού, γίνονται φανερά με την κυριαρχία των Τούρκων τουριστών έναντι των τουριστών οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας. Οι ταμπέλες των καταστημάτων στα τουρκικά τείνουν να αντικαταστήσουν όλες τις ταμπέλες που στα προηγούμενα χρόνια ήταν στα αγγλικά.

Δεν μπορούμε, ωστόσο, να γνωρίζουμε από τώρα εάν θα έχουμε μια τόσο εντυπωσιακή αύξηση των αφίξεων από την Τουρκία στο σύνολο του έτους κι είναι πρόωρο να κάνουμε προγνώσεις, διότι όπως φαίνεται στον πίνακα που δημοσιεύουμε στο σημερινό μας φύλλο, ο κύριος όγκος των αφίξεων πραγματοποιείται τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πέρυσι, την πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά αφίξεων Τούρκων τουριστών, είχαμε 2.605 αφίξεις το πρώτο εξάμηνο, ενώ το δεύτερο εξάμηνο είχαμε 12.208 αφίξεις. Πάντως, είναι φανερό πως υπάρχει μια σαφής τάση ανόδου των αφίξεων, η οποία ευνοείται και από τις προσπάθειες να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργεί η υποχρέωση έκδοσης βίζας και μάλιστα με σημαντικό κόστος για τους Τούρκους που θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά μας.

 Αν διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης των αφίξεων του πρώτο εξαμήνου και τον υπόλοιπο χρόνο, τότε οι Τούρκοι επισκέπτες στη Λέσβο θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 20.000 τη φετινή χρονιά. lesvosnews.net

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/08/2012 09:20:00 πμ