[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ... ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ -ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ- ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΛΕΕΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...


ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΝΤΑΜ... ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΤΕ;


Μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συζητείται αυτή τη στιγμή, αποσαφήνισε κατηγορηματικά... η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές δηλώσεις της, πριν την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Σχολιάζοντας τους προχθεσινούς ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας και αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ, πως μια έξοδος της Ελλάδας έπαψε πλέον να τρομάζει, η κ. Φέκτερ (που προέρχεται από το -συγκυβερνών με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα) τόνισε πως αναμένεται η έκθεση της τρόικας, τον Σεπτέμβριο, η οποία θα διαπιστώνει κατά πόσο η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το «πρόγραμμά της», με τα μέτρα εξοικονόμησης πόρων και τις μεταρρυθμίσεις, και τότε θα μπορέσουν να υπάρξουν διαβουλεύσεις, για το τι θα γίνει με την καταβολή της βοήθειας.

Πάντως, η Αυστριακή υπουργός επισήμανε πως μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές παραλήψεις από τους Έλληνες, υπήρξαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι μεταρρυθμίσεις και ειδικά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπάρχει στασιμότητα.

Κατά την άποψή της, αν το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, δεν θα είναι δυνατή η καταβολή της βοήθειας και σημειώνει πως η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της το 2020, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, επισήμανε σε δηλώσεις του πριν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, πως υπάρχουν δεσμεύσεις που η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει, διαφορετικά δεν θα της δοθούν χρήματα.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομίας Ράινχολντ Μίτερλενερ (επίσης του Λαϊκού Κόμματος), ο οποίος εξέφρασε δυσαρέσκεια που η έκθεση της τρόικας και η λήψη αποφάσεων μετατίθεται για το φθινόπωρο.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/24/2012 08:16:00 μμ