[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ!

Πριν καλά καλά αρχίσει η συζήτηση για την αλλαγή του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας σε διακομματική επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς στις προγραμματικές δηλώσεις, ξεκίνησε πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Εσωτερικών.
Το πλέον σημαντικό σημείο της αναμενόμενης αντιπαράθεσης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον νόμο Ραγκούση και εγκαλεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να πάρουν θέση επί του ζητήματος.
Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του επισημαίνεται ότι η μετάβαση από το «δίκαιο του αίματος» στο «δίκαιο της διαμονής», που επέφερε ο νόμος Ραγκούση, αποτελεί θετική εξέλιξη και υπερασπίζεται τη νομοθετική πρωτοβουλία τού πρώην υπουργού.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αποτελεί πρόσταγμα για την κυβέρνηση η έναρξη διαλόγου για την εναρμόνιση του δικαίου ιθαγένειας με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι ο νέος νόμος αποτελεί «διεθνές προσκλητήριο» σε παράνομους μετανάστες και εμπόρους και πως η ελληνική οικονομία δεν αντέχει πλέον να χρηματοδοτεί τα αυτονόητα κόστη για τους μετανάστες που αφορούν την υγεία, την παιδεία κ.λπ.
Εκφράζει επίσης την απορία γιατί ο διάλογος τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν το πρώτο κόμμα το οποίο ενημέρωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το σχετικό θέμα. Στην κόντρα παρενέβη ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σ. Λυκούδης λέγοντας πως «ως άνθρωπος της Αριστεράς έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους θέματα». Ταυτόχρονα, ωστόσο, επισημαίνει ότι η χώρα «δεν μπορεί να γίνει στέγη όλων των δυστυχισμένων του πλανήτη» και «επομένως υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση».
Τις επόμενες ημέρες πάντως δεν αποκλείεται να μιλήσει και ο Γιάννης Ραγκούσης που υπερασπίστηκε με σθένος τις αλλαγές για την ιθαγένεια.

Πηγή: Έθνος

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/16/2012 12:21:00 μμ