[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] "ΕΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΜΝΗ ΑΙΜΑΤΟΣ" ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!


Το δραστηριοποιούμενο στα βόρεια της Συρίας PYD (Κουρδική οργάνωση) υπαινίχθηκε πως αν μπει η Τουρκία στην περιοχή θα τρέξει πολύ αίμα
Ο Μουχιντίν Σεϊχαλί μέλος του δεκαμελούς ¨Ανώτατου Κουρδικού Συμβουλίου¨ που συναντήθηκε με τον Μπαρζανί, μίλησε από το γραφείο του στο Χαλέπι στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ.
Ο Σεϊχαλί απέρριψε τον ισχυρισμό που συζητείται στην κοινή γνώμη πως ¨ιδρύεται Κουρδιστάν¨ αλλά ισχυρίστηκε πως σε περίπτωση επέμβασης της Τουρκίας η περιοχή θα μετατραπεί σε λίμνη αίματος.
¨ΕΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΜΝΗ ΑΙΜΑΤΟΣ¨
Το Ανώτατο Κουρδικό Συμβούλιο που ιδρύθηκε με την συμφωνία της Ερμπίλ και τις προσπάθειες του Μπαρζανί, αποτελείται από 5 μέλη ¨Εθνικής Βουλής¨ και πέντε μέλη του PYD.
Ο Μουχιντίν Σεϊχαλί μέλος του δεκαμελούς ¨Ανώτατου Κουρδικού Συμβουλίου¨ που κατέλαβε τις κουρδικές περιοχές δηλώνει : Εμείς καταλάβαμε τις κουρδικές περιοχές (Αφρίν, Κομπάνι, Αϊνέλ, Αράπ, Κάμισλι) χωρίς να πολεμήσουμε. Η διοίκηση του Άσαντ ήταν απελπισμένη και αδύναμη. Δεν είχε απομείνει κάποια εξουσία εδώ, Εμείς ήμασταν εδώ και γεμίσαμε αυτό το κενό¨.

tourkikanea.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/30/2012 05:21:00 μμ