[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΡΟΥΜΑΝΟΓΥΦΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ ΟΡΘΙΟ...


Η διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία λόγω των θερινών διακοπών  σήμανε την έναρξη της λεηλασίας τους από τους «κυνηγούς» χαλκού και μετάλλων! Δυο από αυτούς έβαλαν στο «μάτι» το αλεξικέραυνο ενός σχολείου στην Πάτρα και άλλοι τρεις τους μιμήθηκαν στην Κόρινθο.

Άνδρες της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή Μιντιλόγλι της Πάτρας κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις διέκριναν ύποπτες κινήσεις στο σχολικό κτίριο και αιφνιδίασαν τους δυο εισβολείς που προσπαθούσαν να ξηλώσουν το καλώδιο χαλκού από το αλεξικέραυνου με τη βοήθεια ενός κόφτη μετάλλων.  Ωστόσο, ο ένας από τους δράστες πρόλαβε να τραπεί σε φυγή και να εξαφανιστεί μέσα στο σκοτάδι.

Ο δεύτερος, όμως, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών. Πρόκειται για έναν 25χρονο Ρουμάνο που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία, ενώ ο συνεργός του αναζητείται και ερευνάται αν είχαν κάνει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Εντωμεταξύ, στα πράσα συνελήφθησαν και τρεις 22χρονοι τσιγγάνοι που ξήλωσαν το αλεξικέραυνο από τον προαύλιο χώρο του 4ου Ενιαίου Λυκείου Κορίνθου! Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους εντόπισαν τη στιγμή που μετέφεραν 30 κιλά χαλκού και τους συνέλαβαν. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ το κλεμμένο υλικό αποδόθηκε στη διευθύντρια του σχολείου.

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/13/2012 07:08:00 μμ