[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΣΤΟΙΧΙΕΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΕΡΟΣ...


Η Τουρκία ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία στέλνοντας αντιαεροπορικές συστοιχίες εδάφους-αέρος και οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη Μαρντίν, στα νοτιοανατολικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Τραίνα μετέφεραν πολλές αντιαεροπορικές συστοιχίες και οχήματα μεταφοράς προσωπικού στον σιδηροδρομικό σταθμό Μαρντίν, που έχει τεθεί υπό αυστηρή παρακολούθηση, σύμφωνα με το Ανατολή. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν τουλάχιστον πέντε οχήματα που ήταν εξοπλισμένα με αντιαεροπορικές συστοιχίες, όπως έδειξαν οι εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο εξοπλισμός θα μοιραστεί σε διάφορες μονάδες που είναι παραταγμένες κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο μια τοπική στρατιωτική πηγή.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται την ώρα που οι σύροι εξεγερμένοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τρία από τα επτά φυλάκια στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Πάντως ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, η χώρα του οποίου είναι βασικός σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στη Συρία είναι «ήρεμη».
«Η Συρία είναι ήρεμη», σημείωσε ο Σαλεχί διαβεβαιώνοντας ότι «οι ιρανοί πολίτες που βρίσκονται εκεί δεν έχουν πρόβλημα», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

Σύμφωνα με τους σύρους εξεγερμένους, ο συριακός στρατός με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων, μάχεται σήμερα εναντίον των θέσεων των ανταρτών με στόχο να επανακτήσει τον έλεγχο συνοικιών της Δαμασκού και του Χαλεπίου.

Η συριακή κρατική τηλεόραση διέψευσε ότι ελικόπτερα βομβαρδίζουν συνοικίες της Δαμασκού: «Είναι εντελώς αβάσιμο, η κατάσταση στη Δαμασκό είναι κανονική, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να καταδιώκουν τους τρομοκράτες σε κάποιους δρόμους της πρωτεύουσας με τη συνεργασία των κατοίκων».

Τέλος, οι σύροι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησε «η μάχη για την απελευθέρωση» του Χαλεπίου, ενώ δεσμεύθηκαν να προστατεύσουν τις μειονότητες, κυρίως τους χριστιανούς και τους αλαουίτες.  defencenet.gr

--------------------------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/22/2012 08:22:00 μμ