[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΥΣ... ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ...!



Δεκάδες νεαρά άτομα παρέμεναν μέχρι αργά χθες βράδυ, στον κεντρικό δρόμο του Παναιτωλίου μετά από τα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει νωρίτερα έξω από καφετέρια του χωριού μεταξύ κατοίκων και ρομά

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα νεαρών του χωριού έκανε παρατήρηση σε ρομά επειδή αυτός φορούσε παπούτσια που νωρίτερα είχε κλέψει. Ο τσιγγάνος εξύβρισε την παρέα, ενώ από ότι φαίνεται αμέσως μετά «κλήθηκαν ενισχύσεις» και από τις δυο μεριές για να ακολουθήσει συμπλοκή.

Παναιτωλιώτες και ρομά συνεπλάκησαν με καρέκλες και καδρόνια και ευτυχώς δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός. Όμως όπως φαίνεται, το επεισόδιο αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής των κατοίκων απέναντι στις συμπεριφορές των τσιγγάνων που διαμένουν εκεί και που είναι περίπου 100 με 150 άτομα.

Συγκεκριμένα, μετά το επεισόδιο ομάδα νεαρών με δίκυκλα κινήθηκε απειλητικά στην περιοχή όπου κατοικούν οι τσιγγάνοι, ενώ ακούστηκαν και κάποιες μικροεκρήξεις. Επίσης προκλήθηκε φωτιά σε δυο οικόπεδα με ξερά χόρτα.

Τελικά με την επέμβαση της αστυνομίας οι νεαροί απομακρύνθηκαν και επιτόπου έσπευσε και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κολονέλος. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η κατάσταση φάνηκε να εκτονώνεται, στο χωριό όμως παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν, αλλά και αρκετοί νεαροί.

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/02/2012 10:02:00 πμ