[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΕ ΡΟΛΟ... ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΣΑΪΝΗ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΠΗΓΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ... ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Επιθεώρηση στον Εβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου κατασκευάζεται ο φράκτης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας. 

Ειδικότερα, ο  κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία, κατά την περιήγησή του σε περιοχές των χερσαίων συνόρων, να επισκεφτεί το Κέντρο Επιτήρησης Χερσαίων Συνόρων και να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών του φράκτη. Για το θέμα αυτό είχε επίσης σχετική ενημέρωση από τον πρόεδρο της κατασκευάστριας εταιρείας. 

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να δω όλη την οριογραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στην περιοχή του Εβρου.  Ιδιαίτερα, την περιοχή του εδάφους όπου κατασκευάζεται ο φράκτης, προκειμένου να έχω προσωπική εικόνα για τις πολύ μεγάλες δυσκολίες ανάσχεσης των λαθρομεταναστών που χρησιμοποιούν τα περάσματα αυτά για να εισέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος προς κάθε κατεύθυνση: κατ' αρχάς, ο φράκτης έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί και θα ολοκληρωθεί. Θα ολοκληρωθεί στην ώρα του. Εκτός όμως από τον φράκτη, θα υπάρξει στο αμέσως προσεχές διάστημα απόλυτη εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Οποιαδήποτε προσπάθεια μέσα στη χώρα είναι καταδικασμένη, εάν οι πύλες εισόδου παραμένουν ανοιχτές. Θα επιχειρήσουμε λοιπόν να τις σφραγίσουμε», δήλωσε ο υπουργός μετά την επιθεώρηση των εργασιών του φράκτη.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας στο Νέο Χειμώνιο και προέδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και οι αστυνομικοί διευθυντές Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχοι Γεώργιος Σαλαμάγκας και Ιωακείμ Τσουκνάδης αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την ετοιμότητα και ανταπόκριση των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών στο θέμα αυτό. 

Επιπλέον, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Εβρο, απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν στο έργο τόνισε πως «θα έχουμε εδώ ό,τι χρειάζεται για να κλείσουν τα περάσματα του Εβρου. Επαναλαμβάνω, ό,τι χρειάζεται», ενώ σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου του φράκτη τόνισε πως «ο φράκτης θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Αλλά δεν είναι μόνον ο φράκτης. Ξαναλέω, ο φράκτης είναι ένα μέρος της λύσης του προβλήματος. Θα μεταφέρουμε ό,τι χρειάζεται από ανθρώπινους πόρους στην περιοχή. Και επίσης θα βοηθήσουμε για να υπάρξει εγκατάσταση όσων ηλεκτρονικών μέσων επιπλέον χρειάζεται για να θωρακίσουμε τις προσβάσεις στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ενωση». 
protothema.gr--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/25/2012 07:38:00 μμ