[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ...

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο τα εγκαίνια του νέου Λαογραφικού Μουσείου της Σκιάθου, το οποίο στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου των δύο Ενοριών του νησιού. Το Λαογραφικό Μουσείο εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της επετείου ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της πολιούχου της Σκιάθου Παναγίας «Εικονιστρίας», η οποία απεκαλύφθη το 1665 μ.Χ. στον γέροντα ασκητή Συμεών κατά θαυμαστό τρόπο και στις ημέρες μας φυλάσσεται με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου. Δημιουργήθηκε δε, με την αξιοποίησης δωρεών ευλαβών Σκιαθιτών, οι οποίοι προσέφεραν τον «πλούτο» της παράδοσης στους Ιερείς της νήσου και εκείνοι τον αξιοποίησαν.
Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου π. Νικόλαος Σταματάς προσεφώνησε στην αρχή και ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για το στήσιμο του Μουσείου, ενώ κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο να απονείμει την τιμητική πλακέτα στον μεγάλο δωρητή κ. Σταύρο Καραθάνο.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον π. Νικόλαο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους αυτή, όπως και για όλες τις Εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια ολοκλήρου του έτους στο Πνευματικό Κέντρο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Σταματά (κατά σάρκα πατέρα του π. Νικολάου) και τους άλλους Ιερείς της Νήσου Αρχιμ. π. Ιωσήφ Κατσούρα, Πρωτ. π. Ιωάννη Κωσταρά και Ιερομ. π. Λουκά Σταμέλο. Επίσης μνημόνευσε ιδιαιτέρως τον μακαριστό Γέροντά του, Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α, ο οποίος πρωτοστάτησε στην δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου, προτρέποντας συνεχώς τους Ιερείς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, οι οποίοι έκαναν πρόθυμη υπακοή στον Επίσκοπό τους και δημιούργησαν το Πνευματικό Κέντρο, που αποτελεί αληθινό στολίδι για την Σκιάθο, αξιοποιώντας περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας, αλλά και πολλές δωρεές ευλαβών Σκιαθιτών.


-------------------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/12/2012 04:58:00 μμ