[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΞΕΘΑΡΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ...! ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ!

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Αλεξάντερ Γκιοργκίεφ, επανέλαβε βασικές προτάσεις της χώρας του προς την ελληνική πλευρά, οι οποίες, όπως είπε, στοχεύουν στην ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Ειδικότερα πρότεινε την υλοποίηση των παρακάτω πρωτοβουλιών:

- την υπογραφή διακήρυξης Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας,
- τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Εσωτερικών - της συνοριακής Αστυνομίας και των Τελωνείων
- τη συγκρότηση κοινής επιτροπής για την εξέταση εκπαιδευτικών και ιστορικών ζητημάτων
- την υπογραφή συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολόγησης καθώς και
- το άνοιγμα δύο νέων συνοριακών διαβάσεων (Μάρκοβα Νόγκα - 'Αγιος Γερμανός στις Πρέσπες και Νίκολιτς-Δοϊράνη).

«Πρόκειται για πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από την πλευρά των Σκοπίων τα τελευταία χρόνια και στις οποίες η Αθήνα έχει απαντήσει αρνητικά ή δεν έχει απαντήσει καθόλου. Ελπίζουμε η ελληνική προσέγγιση σε αυτές τις πρωτοβουλίες να αλλάξει. Μόνο μια θετική απάντηση από την Ελλάδα θα αποδείξει ότι συμπεριφέρεται με δέσμευση, με αίσθημα ευθύνης έναντι ολόκληρης της περιοχής και σε σχέση με τη στρατηγική διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», εξήγησε στις πρώτες του δηλώσεις ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...!!!

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/09/2012 10:48:00 πμ