[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΩΠΑ...!!! ΚΙΝΔΥΝΟΣ...!!! ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ...


ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΜΙΤΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ... ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...!!! ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΥΤΙΑ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ!

Πρώτο θέμα στα γειτονικά Σκόπια είναι η άφιξη του Γ.Γ του ΟΗΕ του Μπαν Κι Μουν ο οποίος θα συνοδεύεται με τον Μάθιου Νίμιτς.

Την επίσκεψη αυτή τα Μέσα των Σκοπίων την ερμηνεύουν ως καλή κίνηση στην διεθνή πολιτική σκακιέρα για την επίλυση του ονόματος της χώρας αλλά και την ένταξη της στον ΟΗΕ.

«Το γεγονός ότι ο κ. Μπαν Κι Μουν θα συνοδεύεται από τον ειδικό διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, θεωρείται ως επιβεβαίωση της σημασίας που αποδίδεται από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στην άμεση διευθέτηση του θέματος και στην ανάγκη να βρεθεί τρόπος να επιταχυνθεί η διαδικασία», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι κατά τις συναντήσεις που θα έχει η ηγεσία των Σκοπίων με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για πολλά τρέχοντα θέματα από την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα επισκεφθεί τα Σκόπια στις 24 και 25 Ιουλίου, στο πλαίσιο περιοδείας του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο Μπαν Κι Μουν στην επίσκεψή του αυτή στα Σκόπια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ θα απευθύνει και ομιλία στη Βουλή των Σκοπίων. enikos.gr


------------------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/20/2012 10:04:00 μμ