[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΑΧΑΪΑ...!!! ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ... ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ...!!!


Το πύρινο μέτωπο συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στην Αχαϊα. Οπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, προχώρησε σε ενέργειες για κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής και ήδη εκκενώθηκαν τα χωριά Κάτω Καστρίτσι και Πλατάνι.

Οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απειλούνται σπίτια και κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Δεν απειλείται το νοσοκομείο, ούτε και η Πανεπιστημιούπολη.

Πλέον, απομένει η έγκριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.

Η φωτιά ξέσπασε σε κορυφογραμμή στα Σελλά τα ξημερώματα και κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό.  Σύμφωνα με καταγγελίες, από τη Δευτέρα το μεσημέρι δεν υπήρχε νερό στα χωριά Πλατάνι και Σελλά, παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους η ΔΕΥΑΠ.

Kάηκε σπίτι στο Πλατάνι

Οι φλόγες έφτασαν και στις αυλές των σπιτιών! Αυτή την ώρα (12:05 μ.μ.) η φωτιά έχει «τυλίξει» μια κατοικία στον Οικισμό Πλατάνι Αχαΐας! Νωρίτερα, απομακρύνθηκαν άτομα από καταυλισμό Ρομά στο Κάτω Καστρίτσι.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς βρίσκεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς ενώ έγινε και δέκτης παραπόνων από κατοίκους του Κάτω Κατριτσίου ότι σήμερα και τις προηγούμενες δυο ημέρες η περιοχή δεν είχε νερό. enikos.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/18/2012 02:20:00 μμ