[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΙΝΤΕΟ... ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΠΑΤΣΙ ΣΥΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,,,

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε δύο ελικόπτερα Apache του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών να συμπλέκονται με μία πολυμελή ομάδα ανταρτών, ενδεχομένως Ταλιμπάν, σε ορεινή περιοχή του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την επικοινωνία του μεταξύ του πληρώματος του ενός ελικοπτέρου και των επίγειων δυνάμεων, οι ένοπλοι αντάρτες κινούνταν προς τη θέση των αμερικανών στρατιωτών, πιθανότατα σε μία απόπειρα να ετοιμάσουν ενέδρα.

Το ελικόπτερο παίρνει άδεια να συμπλακεί με τους αντάρτες και χρησιμοποιεί πυραύλους αέρος-εδάφους τύπου Hellfire και πολυβόλο M230 με σφαίρες 30 χιλιοστών προκειμένου να εξαπολύσει μία σφοδρότατη επίθεση, προκαλώντας βαρύτατες απώλειες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αντάρτες δεν φαίνονται να έχουν αντιληφθεί την παρουσία του ελικοπτέρου πριν δεχθούν επίθεση.

Μολονότι οι ακριβείς συνθήκες μάχης δεν είναι γνωστές, τα Apache έχουν μέγιστο επιχειρησιακό υψόμετρο περίπου 6.400 μέτρων, ενώ οι περισσότεροι τύποι πυραύλου Hellfire και τα πολυβόλα M230 έχουν δραστικό βεληνεκές 8.000 και 1.500 μέτρων αντίστοιχα.

Τα στοιχεία αυτά πιθανότατα επέτρεψαν στα Apache να αιφνιδιάσουν τους στόχους τους από ασφαλές υψόμετρο, μένοντας ταυτόχρονα έξω από το δραστικό βεληνεκές των ελαφρά οπλισμένων αντιπάλων τους. Μονάχα ένας από τους αντάρτες φαίνεται πως φέρει όπλο που μπορεί να πλήξει το Apache, ένα RPG, αλλά εξουδετερώνεται αφού το έχει εγκαταλείψει.

Έπειτα από τις πρώτες επιθέσεις, τα ελικόπτερα συνεχίζουν να επί αρκετή ώρα υπερίπτανται πάνω από τους λόφους όπου έλαβε χώρα η συμπλοκή, αποζητώντας και επιτιθέμενα στους λιγοστούς αντάρτες που έχουν απομείνει.

Η ακριβής ημερομηνία και τοποθεσία του περιστατικού δεν είναι γνωστά. Δεδομένου του υλικού, η άγνωστη πηγή είναι πιθανότατα μέλος των αμερικανικών δυνάμεων. skai.gr



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/23/2012 03:34:00 μμ