[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΑΕΦΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ...

Στο πλαίσιο του αντικατοχικού τριημέρου που διοργανώνει ο ΕΦΑΕΦΠ σε συνεργασία με το Μέτωπο ΚΦΗΒ, την Α.Φ.Κ. Νίκη ΤΕΠΑΚ και την Α.Κ.Μ. ΕΦΕΝ, είχε προγραμματιστεί κλείσιμο του οδοφράγματος της οδού Λήδρας για σήμερα 19 Ιουλίου στις 1200 το μεσημέρι.

Δυστυχώς η αστυνομία δεν επέτρεψε το κλείσιμο του οδοφράγματος σήμερα, έτσι θα πραγματοποιηθεί συμβολικό κλείσιμο του οδοφράγματος, αύριο 20 Ιουλίου, μετά την αντικατοχική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε για την καταδίκη της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Στόχος του κλεισίματος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου όσον αφορά αυτό το σοβαρό ζήτημα, αφού η συνεχής διάνοιξη οδοφραγμάτων διαστρεβλώνει την πραγματική φύση του Κυπριακού Προβλήματος και προσδίδει έναν τουριστικό χαρακτήρα για όλους όσους επισκέπτονται το αποκύημα που προσπαθεί να νομιμοποιήσει η Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το ειδεχθές ψευδοκράτος. Παράλληλα, επιδιώκεται εκ μέρους της Τουρκίας, ο εξευτελισμός του Κυπριακού Ελληνισμού που πρέπει να δείχνει την ταυτότητα και το διαβατήριο του στις παράνομες αρχές των κατεχομένων, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το ψευδοκράτος.

Τα πιο πάνω είναι ένα μικρό κομμάτι των ζητημάτων που εγείρονται από τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Ως εκ τούτου, οι αυτόνομοι αντι-ομοσπονδιακοί νέοι της Κύπρου καλούν τους συμπατριώτες τους να σταθούν στο πλευρό τους, αύριο το βράδυ στο κλείσιμο του οδοφράγματος  της οδού Λήδρας για μια πραγματική ελευθερία διακίνησης στην πατρίδα μας. Μια ελευθερία διακίνησης δεν θα εξαρτάται από κατοχικές αρχές και ομόσπονδα συνιστώντα κρατίδια αλλά από  τις βασικές ανθρώπινες ελευθερίες, οι οποίες καταπατούνται στο νησί μας εδώ και 38 χρόνια.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζουμε πως το αντικατοχικό τριήμερο δραστηριοτήτων συνεχίζεται με την λαμπαδηφορία που θα ξεκινήσει από την εκκλησία της Φανερωμένης απόψε στις 2300 προς το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, όπου και θα διανυχτερεύσουμε και την αυριανή κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στις 8 το πρωί. Το τριήμερο θα κορυφωθεί με την μεγάλη αντικατοχική πορεία που ξεκινά στις 1830 από τη Λ. Μακαρείου(Debenhams) και θα τερματιστεί στο τέλος της οδού Λήδρας όπου θα πραγματοποιηθεί αντικατοχική εκδήλωση στις 1930.

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ



------------------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/19/2012 01:59:00 μμ