[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙ... ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο "ΝΟΜΟΣ ΒΟΡΙΔΗ"

Επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία ταξί και Αγοραίων, με την οποία προειδοποιούν τον πρωθυπουργό ότι εάν ανατραπεί ο «νόμος Βορίδη» για τα ταξί θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τους αυτοκινητιστές.

Στην επιστολή στην οποία περιγράφεται «η έντονη ανησυχία του κλάδου», οι οδηγοί ταξί  «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» σημειώνοντας πως οι επιλογές της κυβέρνησης «σε ότι αφορά την ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού», «έχουν δημιουργήσει αμφιβολία και αμφισβήτηση».

«Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι στο υπουργείο Μεταφορών δεν κινείται τίποτα. Πρόκειται για ένα υπουργείο από το οποίο αναμένουμε διορθώσεις, εγκυκλίους, διευκρινίσεις» σημειώνουν.

«Η μέχρι τώρα πολιτική θέση των δύο υπουργών σας (Χατζηδάκης - Κεφαλογιάννη) δυστυχώς δεν εγγυάται μια υγιή συνεργασία. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκφράζουν δημιουργούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό» αναφέρεται στην επιστολή.

«Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί, προσθέστε την δηλωμένη φημολογία τόσο από το ΣΕΤΕ όσο και από άλλους τουριστικούς παράγοντες ότι γίνονται προσπάθειες για να δοθεί μέρος του μεταφορικού μας έργου προς αυτούς. Το φάντασμα του Ραγκούση και του υπό διαμόρφωση καρτέλ αναβιώνει αργά αλλά σταθερά ,αλλά κανείς από αυτούς που επιλέξατε για την ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού δεν βάζει τελεία στο θέμα. Αντίθετα συντηρούν έντεχνα την ανησυχία και την αμφισβήτηση» σημειώνουν οι αυτοκινητιστές.

Απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό, οι αυτοκινητιστές σημειώνουν ότι «εδώ και αρκετό καιρό το ταξί έχει πάψει να είναι κερδοφόρα επιχείρηση», καθώς «δημιουργεί ζημιές και χρέη για τους επαγγελματίες που παλεύουν με νύχια και με δόντια να φανούν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην πολιτεία και παράλληλα να συντηρήσουν τις οικογένειές τους».

«Πριν από ένα χρόνο δώσαμε τον αγώνα της ζωής μας υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία. Δέκα νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την μάχη γεγονός που αποσιωπήθηκε έντεχνα από τα εκδοτικά συμφέροντα. Παρόλα αυτά επιμείναμε και δικαιωθήκαμε αποδεικνύοντας ότι όταν το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ανεξάρτητο και απεγκλωβισμένο από σκοπιμότητες, όταν διαθέτει αξίες και ιδανικά, τότε μπορεί να χαράξει δρόμους ισονομίας, να κλείσει τα κρυφά μονοπάτια των νταβατζήδων και των καρτέλ και να προσφέρει σημαντικό έργο στην καταταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία» τονίζουν.

«Με αυτή την επιστολή κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου», συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί. «Αν οι επιλογές σας, ο κ. Χατζηδάκης και η κ. Κεφαλογιάννη δεν σεβαστούν ή παρακάμψουν αυτές τις αξίες (τις οποίες δεν έδειξαν να συμμερίζονται όταν δίναμε τον μεγάλο αγώνα πέρυσι) δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια. Θα είμαστε απέναντί τους χωρίς καμιά διάθεση να κάνουμε ούτε βήμα πίσω» υπογραμμίζουν.

«Όταν ο συνδικαλισμός είναι κίνημα κοινωνικό και ανεξάρτητο τότε δεν είναι συντεχνία» καταλήγουν στο υστερόγραφό τους.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/17/2012 01:10:00 μμ