[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ...

Στο πάρκο της Αγίας Αναστασίας στην Άρνισσα ο Σύλλογος Ποντίων και Μικρασιατών Άρνισσας «Οι Αργοναύται» πραγματοποίησε με επιτυχία την τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου Γενοκτονίας που αποτελούσε το μεγάλο του όνειρο.

Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από τον διακεκριμένο γλύπτη κ. Θάνο Γεώργιο. Στην τελετή παρέστησαν μέρος ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτριος, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέλλας κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος, ο Γεν. Γραμματέας της Π.Ο.Ε. κ. Γεωργιάδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε. κ. Σαρβανίδης Λεωνίδας οι οποίοι απεύθηναν από έναν σύντομο χαιρετισμό. Το πρόγραμμα επίσης συμπεριλάμβανε ομιλία από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μεταξά Παναγιώτα όπου έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα ανέγερσης του Μνημείου με σκοπό την διατήρηση της μνήμης στις χιλιάδες ψυχές που χαθήκαν στις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και της Μικρας Ασίας. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο περιηγητής ανά τον Πόντο κ. Ασλανίδης Παναγιώτης με θέμα την «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε από τον κ. Λυγερό Νικόλαο.

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε από τον Πατέρα Νικόλαο καθώς και παρουσία εκπροσώπου της Μητρόπολης Έδεσσας. Στην συνέχεια υπήρξε μουσική παρέμβαση με τραγούδι από τον Ακριτίδη Χρήστο, στην λύρα ήταν ο Τσιτιρίδης Αβραάμ και στη φλογέρα ο Σιδεράς Γρηγόρης. Ακολούθησε ο χορός Σέρρα, ανάκρουση Εθνικού ύμνου, τήρηση ενός λεπτού σιγή και κατάθεση στεφάνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε η παρουσία των εξής Συλλόγων με τα λάβαρα τους: Άρνισσα, Παναγίτσα, Περαία, Έδεσσα, Ποντοκώμη, Γιαννιτσά, Μαυροδέντρι. Η τελετή έλαβε τέλος με δεξίωση όλων των προσκεκλημένων.






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΡΝΙΣΣΑΣ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"
Άρνισσα Πέλλης

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/18/2012 06:29:00 μμ