[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΛΛΩΝ...!!!

ΠΕΣ ΜΑΣ JUTTA... ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...;;;

defencenet.gr._ Προς πλήρη επιβεβαίωση της ανάλυσης της Phoenix Capital Research, περί επικείμενης διάλυσης της ευρωζώνης που δημοσίευσε αποκλειστικά το defencenet.gr η υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας Jutta Urpilainen δήλωσε πριν λίγο ότι δεν αποκλείει έξοδο της Φινλανδίας από την υερωζώνη!

"Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών" δήλωσε αυξάνοντας τις πιέσεις στο ευρώ που υποχώρησε κάτω απο το 1,24 δολάρια .

Η υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας συνεχίζει στη συνέντευξη της στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti λέγοντας "Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία"

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι "η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια".

Η υπουργός Οικονομικών τονίζει ταυτόχρονα ότι "Η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών. Επανέλαβε παράλληλα ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται στην κοινή ευθύν". Τέλος αναγνωρίζει τέλος ότι η Φινλανδία "αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή" στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. "Έχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους".

-----------------------------
--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/06/2012 09:24:00 μμ