[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΞΑΝΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΡΓΑΡΕΣ...!

«Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης» αναγράφεται, πλέον, στην πύλη και την πρόσοψη του κτηρίου στη Θεσσαλονίκη, μετά την αντικατάσταση της πινακίδας που έγραφε «Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης».

Η αλλαγή αυτή έγινε μετά την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε προχωρήσει στη μετατροπή του υπουργείου σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης, ενώ η ΝΔ είχε αντιδράσει και ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευτεί ότι ως πρωθυπουργός θα επανασυστήσει το υπουργείο.

«Η καθαίρεση της παλιάς πινακίδας και η ανάρτηση της νέας στέλνει ισχυρά μηνύματα», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου: πρώτον η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική. Δεύτερον στη Β. Ελλάδα υπάρχει ένα «εργαλείο» για την ανάπτυξη στην περιοχή και τρίτον ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι ο ίδιος έκανε τις προτάσεις του προς τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου, οι οποίες όπως τόνισε, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό. Σε αυτές περιλαμβάνονται η επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης, ο συντονισμός του ΕΣΠΑ και του Intereg και η εποπτεία και ο έλεγχος κρατικών φορέων στη Β. Ελλάδα. Οι αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό και κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό του υπουργείου δεν έγινε ακόμα καμιά συζήτηση. Η αλλαγή στις πινακίδες δεν στοίχισε οικονομικά διότι χρησιμοποιήθηκαν γράμματα από προηγούμενες.newsbeast.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/02/2012 01:44:00 μμ