[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ «ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ»

Την Παρασκευή ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας , το κτίριο της παλιάς νοσηλευτικής σχολής, που εδώ και ένα χρόνο περίπου τελούσε υπό κατάληψη από ολιγομελή ομάδα, των γνωστών τσάτσων και παρακρατικών «αντεξουσιαστών», παραδόθηκε στις φλόγες και υπέστη σοβαρότατες καταστροφές.

Όπως συνήθως συμβαίνει στο Ελλαδιστάν του 2012 κανείς δεν έχει ευθύνες ….. και γνωρίζουμε ότι σε κανέναν δεν θα αποδοθούν κιόλας ….. όλα θα ξεχαστούν σε λίγο καιρό γιατί αυτή είναι η συνήθης πρακτική στο σύγχρονο Ελλαδιστάν …. Συμβαίνει δεκαετίες τώρα και οι κακές συνήθειες του συστήματος έχουν πολύ βαθιές ρίζες…..

Να θυμίσουμε όμως μερικές σημαντικές λεπτομέρειες που τόσο οι αρμόδιοι φορείς όσο και οι συμπολίτες μας αγνοούν ….

Από το Απρίλιο του 2012 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες απέστειλε έγγραφη παραγγελία στους προϊσταμένους των εισαγγελιών Εφετών της χώρας ζητώντας τους να παρεμβαίνουν άμεσα στις περιπτώσεις καταλήψεων πανεπιστημίων, υπουργείων και άλλων δημοσίων κτιρίων και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, εάν οι καταληψίες αρνούνται να εγκαταλείψουν το χώρο ή παραμένουν σε αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχουν προηγηθεί φθορές.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι «η κατάληψη και η συνακόλουθη διακοπή λειτουργίας ή διατάραξη ενεργείται είτε με την παράνομη, δηλαδή παρά τη θέληση της υπηρεσίας είσοδο, είτε με τη νόμιμη είσοδο πολιτών στους παραπάνω χώρους και την εν συνεχεία άρνησή τους να τους εγκαταλείψουν, παρά την αντίθετη θέληση της υπηρεσίας, η οποία (θέληση) δηλώνεται από το νόμιμο εκπρόσωπο ή από αρμόδιο (εντεταλμένο) υπάλληλό της».
Η αντίθετη θέληση -συνεχίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου- «μπορεί να είναι είτε ρητή είτε σιωπηρή, να συνάγεται δηλαδή συμπερασματικά από τη συμπεριφορά των εκπροσώπων των υπηρεσιών».
Όμως, όλα αυτά, σημειώνει ο κ. Τέντες, συνιστούν το πλημμέλημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα, επισημαίνει ο κ. Τέντες. Δηλαδή, η άσκηση ποινικής δίωξης για το επίμαχο αδίκημα δεν προϋποθέτει την προηγούμενη κατάθεση μήνυσης, αλλά οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να παρέμβουν από μόνες τους και να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία.
Επομένως, τονίζει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός προς τους συναδέλφους του, είναι «αυτονόητη η παρέμβασή σας, μέσω των αστυνομικών αρχών, τόσο για τη βεβαίωση των εγκλημάτων όσο και για την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών τους».
Μάλιστα, ο κ. Τέντες υπογραμμίζει ότι οι κατά τόπους εισαγγελείς πρέπει να αξιολογούν εάν οι πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων, οι υπεύθυνοι των δημοσίων κτιρίων κ.λπ. δείχνουν ανοχή σε παρόμοιες καταστάσεις και εάν, εξ αυτού του λόγου, διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Τι συμπέρασμα προκύπτει λοιπόν ?  Ότι η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προφανώς πήγε στον κάλαθο των αχρήστων της τοπικής Εισαγγελίας .

Ο κύριος Διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας ανέφερε ότι επανειλημμένως με έγγραφά του στην Αστυνομία αλλά και τις τοπικές αρχές ζητούσε την παρέμβαση της πολιτείας για την απομάκρυνση των ατόμων που είχαν καταλάβει το χώρο. Η άποψη της αστυνομίας, κατά τον κύριο Διοικητή του νοσοκομείου,  ήταν να μην προβούμε σε αυτή την ενέργεια γιατί ήταν οι ημέρες μνήμης του Αλ. Γρηγορόπουλου και θα πυροδοτούσαμε ενδεχομένως επεισόδια.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί από την Εισαγγελία Κέρκυρας το ενδεχόμενο να  υπάρχει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ?  Μήπως ήρθε ο καιρός να αποδοθούν οι ευθύνες για την καταστροφή του κτιρίου  με βάση την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου?

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια που θα επισημάνουμε είναι ο θεσμός των λεγόμενων «αντεξουσιαστών» , γνωστών και ως οι ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ του ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.  
Όπως συμβαίνει στην Ινδία, όπου οι αγελάδες προστατεύονται από την επίσημη πολιτεία , έτσι ακριβώς και στην Ελλάδα οι καταληψίες – «αντεξουσιαστές» απολαμβάνουν την ίδια ακριβώς προστασία από την πολιτεία.

Η τακτική είναι πολύ απλή …… βρίσκουμε ένα δημόσιο κτίριο που μας αρέσει, μπουκάρουμε με δημοκρατικό τρόπο μέσα και το καταλαμβάνουμε γιατί έτσι γουστάρουμε, μένουμε εκεί μέσα καταναλώνοντας τζάμπα νερό και ρεύμα (αφού φυσικά πληρώνει το κορόιδο,  ο φορολογούμενος Έλληνας δηλαδή) , κάνουμε ο,τι θέλουμε και όταν κάποια στιγμή προκύψει πρόβλημα όπως η πυρκαγιά την παρασκευή , βγάζουμε μια ανακοίνωση –  δηθεν καταπέλτη με την οποία δηλώνουμε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι
(η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι δημοσιογράφοι, το κατεστημένο, ο καπιταλισμός, οι εξωγήινοι κ.λ.π.) αλλά ποτέ  εμείς οι παρανομούντες καταληψίες ……

Και αφού γίνει κι  αυτό πάμε ήσυχα ήσυχα να καταλάβουμε ένα άλλο δημόσιο κτίριο (έτσι κι αλλιώς εδώ στην Κέρκυρα υπάρχουν άφθονα αναξιοποίητα  που ρημάζουν γιατί το Ελληνικό Δημόσιο προτιμά να πληρώνει ενοίκια παρά να αξιοποιεί την περιουσία του….)

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για τις  … ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ της Ελλάδας ,βλέπε «αντεξουσιαστές» . Για μια ακόμη φορά,  αυτοί που εκπροσωπούν ούτε το 0,01% τους Ελληνικού λαού , αυτοί που υποθάλπτουν τους παράνομους μετανάστες, αυτοί που δεν διστάζουν να τρομοκρατούν τους πολίτες, αυτοί που πιστεύουν πως τα «κονσερβοκούτια δεν σκούριασαν ακόμα» , θα συνεχίσουν να ανακαλύπτουν προβοκάτσιες και εμπρησμούς και αόρατους εχθρούς προκειμένου να πετάξουν από επάνω τους τις ευθύνες των πράξεων τους …..

Αυτή η ανεύθυνη και άνανδρη τακτική τους , τους καθιστά «λίγους» στο κοινωνικό σύνολο.

Η Χρυσή Αυγή – Πυρήνας Κέρκυρας περιμένει από τους αρμόδιους Εισαγγελείς να πράξουν επιτέλους το καθήκον τους και να αποδοθούν ευθύνες για την καταστροφή του κτιρίου της παλιάς νοσηλευτικής.

Υ.Γ.  Κύριοι δημοσιογράφοι , οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δουλεύουν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες . Κρίμα να ψάχνετε σε αυτούς τα εξιλαστήρια θύματα για την πυρκαγιά …. Σε άλλες περιπτώσεις δεν είστε ποτέ τόσο καυστικοί ….


--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/16/2012 08:51:00 πμ