[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ... ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΦΑΙΡΟΥΣΑΝ ΜΗΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...!!!


RAIPUR, Ινδία — Ιατροί στη Chhattisgarh προέβαιναν σε υστερεκτομές φτωχών γυναικών δίχως να υφίσταται καμία έγκυρη ιατρική αιτιολογία, με σκοπό να συμπεριληφθούν ως δικαιούχοι των χρηματικών απολαβών ενός εθνικού ασφαλιστικού προγράμματος, όπως δήλωσε τη Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας της Ινδίας σύμφωνα με δημοσίευμα που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr.
Υπό τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου εθνικού ασφαλιστικού προγράμματος υγείας οι ιατροί μπορούν να διεκδικήσουν έως και 30.000 ρούπιες ώστε να ενισχύουν και να βοηθούν φτωχές οικογένειες, παρέχοντας ένα δίχτυ ασφαλείας προς τις συγκεκριμένες οικογένειες ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις ακριβές χειρουργικές επεμβάσεις.

Όμως, η κριτική του μέτρου ήταν ευρεία καθώς η εκμετάλλευση των ρυθμίσεων από ασυνείδητους ιατρούς ήταν πολύ εκτεταμένη.

“Οι ιατροί συμβούλευαν με δόλιο σκοπό τις γυναίκες να αφαιρέσουν τις μήτρες τους για να κερδίσουν χρήματα,” δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Amar Agrawal στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

“Όσον αφορά τη προσωπική μου πληροφόρηση, οι ιατροί έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να κερδίσουν περίπου 20 εκατομμύρια ρούπιες τους τελευταίους μήνες μέσω της αφαίρεσης της μήτρας των γυναικών δίχως καμία έγκυρη ιατρική αιτιολογία.”

Η κυβέρνηση της πολιτείας εξέτασε 1.800 περιπτώσεις υστερεκτομών στη φτωχή πολιτεία ως μέρος της έρευνας για την συγκεκριμένη «δολοφονική» απάτη. Πολλές επεμβάσεις ενδέχεται να ήταν εντελώς παράνομες, σύμφωνα με αναφορές κυβερνητικών πηγών προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Μία γυναίκα δεν μπορεί να τεκνοποιήσει έπειτα από την αφαίρεση της μήτρας της και η ιατρική-χειρουργική διαδικασία συνοδεύεται συχνά και από την αφαίρεση των ωοθηκών του θύματος.

Η αφαίρεση των ωοθηκών μίας γυναίκας έχει συνδεθεί σε ορισμένες μελέτες με τη πρώιμη εμφάνιση της οστεοπόρωσης καθώς και με άλλες σοβαρές παρενέργειες για την υγεία…

pentapostagma.gr


------------------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/22/2012 03:46:00 μμ