[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Ο ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΕ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ!

Προσωπικά hi tech δωράκια αβρότητας σε επώνυμους καλλιτέχνες, τα οποία πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου, και αγορές ηλεκτρονικών συσκευών, που φτάνουν στα σπίτια των διοικούντων το ίδρυμα ενώ φαίνεται ότι «περνιούνται» στις λειτουργικές δαπάνες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποδεικνύεται ότι αποτελούν προτεραιότητες κάποιων από τις πρυτανικές αρχές κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.
Ειδικότερα, ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, κ. Ιωάννης Παντής, φαίνεται ότι διευρύνει τον προσωπικό κύκλο επαφών του με λαμπερά πρόσωπα της εγχώριας showbiz με χορηγό τα χρήματα του ελληνικού λαού. Οπως προκύπτει από τα επίσημα παραστατικά του διαχειριζόμενου από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρύτανης κ. Γιάννης Μυλόπουλος, καταστήματος ηλεκτρονικών και αναλώσιμων «Λογότυπος», ο κ. Παντής δώρισε ένα iPhone στη γνωστή ηθοποιό, Ναταλία Δραγούμη, με τη σχετική δαπάνη να περνά στις λειτουργικές ανάγκες του πανεπιστημίου!

Με βάση το τιμολόγιο-δελτίο αποστολής του «Λογότυπου» με αριθμό 595 της 27ης Μαρτίου 2012, ο πελάτης «ΑΠΘ - Λειτουργικές Ανάγκες», κωδικός εξόδων που διαχειρίζεται η αντιπρυτανεία, αγοράζει ένα κινητό τηλέφωνο Apple iPhone 4S 16 GB αντί 699,99 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Ως τόπος προορισμού της τηλεφωνικής συσκευής αναγράφεται η διεύθυνση «Πανεπιστημιούπολη Ο», η έδρα δηλαδή της πρυτανείας όπου και στεγάζεται το κατάστημα «Λογότυπος». Στη θέση όμως των παρατηρήσεων του τιμολογίου σημειώνεται ότι η παραλαβή δεν έγινε από κάποια υπηρεσία του πανεπιστημίου αλλά από τη δημοφιλή ηθοποιό.

Ηταν η περίοδος που η θεατρική παράσταση «Το Μήλο», με πρωταγωνιστές την κυρία Δραγούμη και τον κ. Θανάση Τσαλταμπάση, ανέβαινε στο θέατρο Αριστοτέλειον κερδίζοντας το χειροκρότημα του θεσσαλονικιώτικου κοινού. Η κυρία Δραγούμη κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Θεσσαλονίκη θέλησε να εξετάσει το ενδεχόμενο να διδάξει υποκριτική στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, δεδομένης και της ανάλογης πείρας της ως καθηγήτριας σε σχολή θεάτρου της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Παντή εντός και εκτός πανεπιστημίου, λόγω της ιδιότητάς του ως προέδρου της Σχολής Κινηματογράφου. Στη συνάντηση αυτή η επιτυχημένη ηθοποιός εξέφρασε την επιθυμία να διδάξει αποκλειστικά υποκριτική και όχι σκηνοθεσία, τομέα τον οποίο δεν γνωρίζει.

Ωστόσο, παρά την έντονη επιθυμία της ηθοποιού να διδάξει στο πανεπιστήμιο, οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις της στην Κύπρο, με τη συμμετοχή της στο σίριαλ «Σε κόκκινο φόντο», δεν της το επέτρεψαν. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον κ. Παντή να προσφέρει ένα συμβολικό δώρο υψηλής τεχνολογίας στη δυναμική πρωταγωνίστρια. Σε επικοινωνία που είχαμε με την κυρία Δραγούμη, στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας της κυρίας Ολγας Μαλέα, μας είπε για το «πρυτανικό» iPhone: «Είχα πάει στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση “Το Μήλο” και κάναμε μια συζήτηση με τη διεύθυνση του ΑΠΘ για κάποια μελλοντική συνεργασία μας αφού εγώ διδάσκω υποκριτική στην Αθήνα. Τους είχα καλέσει στην παράσταση και μου έκαναν ένα δώρο... σαν να μου έκαναν δώρο λουλούδια, ας πούμε. Το θεώρησα πολύ τιμητικό. Γνώρισα τον κ. Παντή που είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου. Μια αρχική συζήτηση κάναμε. Το θέμα είναι ακόμα ανοιχτό. Μακάρι στο μέλλον να γίνει αυτή η συνεργασία γιατί το θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Και μόνο που με σκέφτηκαν, το θεωρώ πολύ τιμητικό, όπως και εξάλλου και το δώρο που μου έκαναν».


Ο κ. Παντής, ο οποίος ιδεολογικά κινείται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και έχει εκλεγεί αντιπρύτανης από τον Μάιο του 2010 με το σχήμα «Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο Επιμένει Ακαδημαϊκά», που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό λόγω της συμμετοχής του ιδίου στο ψηφοδέλτιο, αποδεικνύεται λάτρης των νέων τεχνολογιών. Με βάση το τιμολόγιο-δελτίο αποστολής του καταστήματος «Λογότυπος», με αριθμό 667 που εκδόθηκε στις 6 Απριλίου 2012, φαίνεται ότι ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης παρέλαβε στην οικία του μία τηλεόραση LED 3D Samsung 40 ιντσών και ένα DVD player της ίδιας εταιρείας, συνολικής αξίας 837,24 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Οπως προκύπτει από το παραστατικό, η συγκεκριμένη αγορά δεν πραγματοποιήθηκε στο όνομα του κ. Παντή αλλά για λογαριασμό του πελάτη «ΑΠΘ - Λειτουργικές Ανάγκες». Το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο είναι ότι, αν και ως τόπος προορισμού των παραπάνω συσκευών αναγράφεται η έδρα της πρυτανείας, στις παρατηρήσεις σημειώνεται ότι η παραλαβή τους έγινε από τον αντιπρύτανη στην οικία του στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία παράδοσης: περιοχή, διεύθυνση και όροφος του σπιτιού του κ. Παντή.

Την ίδια ώρα η ακαδημαϊκή κοινότητα παρακολουθεί εμβρόντητη τις πρωτοφανείς καταγγελίες που έχουν γίνει στα αρμόδια πανεπιστημιακά όργανα του ΑΠΘ, αναφορικά με μίζες και οικονομικές ατασθαλίες στους κόλπους του μεγαλύτερου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. Η καταγγελία έγινε από τον διευθυντή Εμπορικής Ανάπτυξης του «Λογότυπου», κ. Γιώργο Δημητριάδη, προς τα μέλη της συγκλήτου του ΑΠΘ, και βρίσκεται στα χέρια του κ. Μυλόπουλου από τις 28 Ιουνίου. Εκεί περιγράφονται σειρά «παράνομων ενεργειών και παραλείψεων της Διοίκησης της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ». Στην καταγγελία αυτή, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «καμία σύμβαση και κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό δεν υπογραφόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο με τον ενδιαφερόμενο προμηθευτή αν δεν είχε καταβληθεί το προσυμφωνημένο αντάλλαγμα (μίζα)». Επιπλέον, σημειώνεται ότι «καμία πληρωμή προς προμηθευτή δεν γινόταν αν δεν προηγούνταν η καταβολή της ‘‘προσυμφωνημένης’’ προμήθειας».

Μια μέρα μετά την πρωτοκόλληση της συγκεκριμένης καταγγελίας στη σύγκλητο (αριθμ. 953/28.6.12 ΕΜΠΙΣΤ), της οποίας προΐσταται ο πρύτανης, ο κ. Δημητριάδης απολύθηκε. Η καταγγελία, δε, ποτέ δεν έφτασε προς συζήτηση στο ανώτερο διοικητικό όργανο του πανεπιστημίου. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ο ίδιος αναφέρει: «Επιβεβαιώνω ότι στις 26/6/2012 κατέθεσα έγγραφη καταγγελία απευθυνόμενη προς τα μέλη της συγκλήτου και στην οποία ανέφερα πράξεις και παραλείψεις που υπέπεσαν στην αντίληψή μου. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να κληθώ από τη σύγκλητο για να αναπτύξω και ενώπιόν τους το περιεχόμενο του εγγράφου μου και να παράσχω κάθε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση προκειμένου να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη άποψη γύρω από τα αναφερόμενα στο έγγραφό μου». Ακόμη προσθέτει: «Αντ’ αυτού κοινοποιήθηκε με εξώδικο η απόλυσή μου, ενώ πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να πλήξουν την αξιοπιστία μου καθώς και την τιμή και την υπόληψή μου. Ακόμα όμως και μια τέτοια προσπάθεια θα πέσει στο κενό αφού απαντήσεις στα αναφερόμενα στο έγγραφό μου είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσουν να δώσουν».

krasodad.blogspot.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/16/2012 06:18:00 μμ