[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΕΒΡΑΪΚΟ ΤΡΑΤΖΙΚ...!!! ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ... "ΜΙΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ...!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που καλλιστεία ομορφιάς προκαλούν θόρυβο. Αλλά τα καλλιστεία για τη Μις Ολοκαύτωμα που διοργανώθηκαν στις 28 Ιουνίου στο Ισραήλ ξεπέρασαν, μάλλον τα όρια του ηθικώς αποδεκτού.

Η τελετή διοργανώθηκε στην πόλη Χάιφα, στα πλαίσια της ετήσιας γιορτής της οργάνωσης Yad Ezer L'Haver που στηρίζει τους επιζώντες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από 14 άτομα -εξ αυτών τρεις πρώην βασίλισσες της ομορφιάς και μια ψυχίατρος- και επέλεξε τις 14 φιναλίστ ανάμεσα στα 300 άτομα που διαγωνίστηκαν.

Οι 14 φιναλίστ ήταν από 74 ως 97 ετών και στάθηκαν μπροστά σε ένα κοινό 600 θεατών, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες υπουργοί του Ισραήλ που επιβίωσαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για την Εσθήρ Λίμπερ, υποψήφια 74 ετών, «η διοργάνωση επέτρεψε να δείξουμε στον κόσμο ότι ο Χίτλερ θέλησε να μας αποτετελειώσει αλλά εμείς επιβιώσαμε. Ευχαριστώ τον Θεό γι'αυτό». Το ίδιο συναίσθημα εξέφρασε και η Χάβα Χέρσκοβιτς ,79 ετών, η οποία έζησε τρία χρόνια σε ένα στρατόπεδαο στην πρώην Σοβιετική Ενωση και δήλωσε ότι τα καλλιστεία ομορφιάς της επέτρεψαν να είναι «στο κέντρο της προσοχής».

Οπως σε όλα τα καλλιστεία ομορφιάς οι κριτές ακολούθησαν τους όρους επιλογής μεταξύ των οποίων η ομορφιά και η προσωπική ιστορία της υποψήφιας που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η φρικτότερη ιστορία του Ολοκαυτώματος που μπορούσε η καθεμιά να διηγηθεί.

Στη συνέχεια οι υποψήφιες για τον τίτλο της Μις Ολοκαύτωμα παρήλασαν στο κόκκινο χαλί, ντυμένες με μακριά τουαλέτα και κοσμήματα. Παρουσίασαν τον εαυτό τους και διηγήθηκαν τις αναμνήσεις τους από τον πόλεμο.

Παρότι ο διοργανωτής χαρακτήρισε τα καλλιστεία «ένα αφιέρωμα στη ζωή», μιλώντας στο Associated Press, ακούστηκαν πολλές φωνές διαμαρτυρίας και κριτικής. Η Κολέτ Αβιτάλ, υπεύθυνη της κεντρικής οργάνωσης επιζώντων του Πολέμου χαρακτήρισε την εκδήλωση «εντελώς μακάβρια». Η Λίλι Χάμπερ, κόρη επιζώντος και επικεφαλής οργάνωσης, έκρινε την ιδέα των καλλιστείων «φρικτή». Ο μπλόγκερ Γκαλ Μορ έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τα καλλιστεία με το ρεάλιτυ Big brother. Ο διοργανωτής από την πλευρά του υπεραμύνθηκε των καλλιστείων λέγοντας ότι αν τόσοι άνθρωποι κατέθεσαν υποψηφιότητα ήταν γιατί επρόκειτο για καλή ιδέα.

 «Απόλυτος κυνισμός την ώρα που 200.000 επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος ζουν στο Ισραήλ», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα La Tribune που αποκάλυψε το θέμα. dexiextrem.blogspot.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/03/2012 02:56:00 μμ