[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...!!! ΚΥΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΑΝ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ...

Εσύ μαντάμ που έκανες διακοπές μικρη;

- Έχει στα χέρια της ομόλογα χωρών με ρευστότητα άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ
- Τα ονομάζουν εγγυήσεις αλλά στην ουσία είναι τζόγος
- Λένε κυνικά: «κάθε φορά που οι Έλληνες ζητούν περισσότερα χρήματα, το ενέχυρό μας αυξάνεται»
- Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία!

Με έναν εξαιρετικά κυνικό τρόπο η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας ξαναχτυπά και μιλάει για τα ματωμένα χρήματα που θα βγάλει η χώρα της τα οποία ονομάζει εγγυήσεις στην περίπτωση ελληνικής ή ισπανικής χρεοκοπίας.

Η Γιούτα Ουρπιλάινεν, σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν η Φινλανδία έχει πάρει ως ενέχυρο ελληνικά νησιά, λέει ότι πρόκειται για «ομόλογα χωρών με ρευστότητα, όπως η Γερμανία, αξίας 900 εκατομμυρίων ευρώ» και κάνει λόγο έναν πολύ απλό μηχανισμό: «κάθε φορά που οι Έλληνες ζητούν περισσότερα χρήματα, το ενέχυρό μας αυξάνεται».

Η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί της δεν συμφωνούν με αυτήν την πρακτική, ωστόσο διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση της δεν διέθετε άλλη επιλογή, καθώς η εξασφάλιση εγγυήσεων περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα ως προϋπόθεση για την συμμετοχή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Η κυρία Ουρπιλάινεν αποφεύγει πάντως να απαντήσει εάν η χώρα της μελετά ενδεχόμενη αποχώρηση από την Ευρωζώνη, όπως είχε η ίδια αφήσει να εννοηθεί πριν από λίγες εβδομάδες.

«Θέλουμε να συνεχίσει να υφίσταται το ευρώ, αλλά κάθε χώρα πρέπει να φέρει η ίδια την ευθύνη για τα χρέη της. Ήταν σημαντική η θέσπιση μηχανισμών διάσωσης, αλλά η αλληλεγγύη μας έχει όρια», εξηγεί και τονίζει ότι πρέπει να λογοδοτήσει στους ψηφοφόρους της, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι το κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών», το οποίο ζητεί ανοιχτά την έξοδο της χώρας από το ευρώ, έλαβε πολλές ψήφους κατά τις πρόσφατες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ισπανίας, η Γιούτα Ουρπιλάινεν σημειώνει ότι η Φινλανδία θα λάβει εγγυήσεις ύψους 770 εκατομμυρίων ευρώ, εάν η Μαδρίτη ζητήσει βοήθεια 100 δισεκατομμυρίων. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 40% της φινλανδικής συμετοχής. newsit.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/23/2012 04:16:00 μμ