[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ...


Πέντε κρατούμενες που συνδέονται με την αλ Κάιντα αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθερες, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ωστόσο ότι η απόφαση αυτή δεν έχει σχέση με την απαγωγή ενός σαουδάραβα διπλωμάτη στην Υεμένη.

«Δικαστήριο αποφάσισε πριν από ένα μήνα να αφήσει ελεύθερες δύο εξ αυτών επειδή ήταν έγκυες και αναμένεται να δικαστούν μετά τη γέννηση των παιδιών τους», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Μανσούρ Τούρκι, εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Τρεις ακόμη αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους πριν από μία εβδομάδα και θα δικαστούν αργότερα», πρόσθεσε.

Ένας σαουδάραβας διπλωμάτης είχε πέσει θύμα απαγωγής στα τέλη Μαρτίου στη νότια Υεμένη κι έκτοτε δεν έχει σταματήσει να ζητά από τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας να ικανοποιήσει αιτήματα της αλ Κάιντα, η οποία απαιτεί την καταβολή λύτρων και την απελευθέρωση κρατούμενων προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο.

«Αφήστε ελεύθερες αυτές τις γυναίκες για να με απελευθερώσουν», είχε ζητήσει ο Αμπντάλα αλ Χάλιντι, ο υποπρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στο Άντεν, στις αρχές Ιουλίου, σε ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί σε ισλαμιστικούς ιστότοπους. newsit.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/23/2012 07:24:00 μμ