[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ...!!! ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ...!!!



Η Τουρκία μεταφέρει πολεμικά αεροσκάφη στα σύνορα με τη Συρία

Η Τουρκία μεταφέρει έξι πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-16 κοντά στα σύνορα της με τη Συρία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό επιτελείο στρατού. Αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση σε τρεις περιπτώσεις που η Συρία εγκατέστησε πολεμικά ελικόπτερα στη δική της πλευρά των συνόρων, αν και δεν είχε προηγηθεί κάποια παραβίαση από μεριά της Τουρκίας, πάντα σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο.

 Την Παρασκευή η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε την εγκατάσταση πυραυλικών και αντιαεροπορικών συστημάτων στα σύνορα της, ως απάντηση για την κατάρριψη του μαχητικού της από τη Συρία. zougla.gr


Δύο Μοίρες με Su-27SM στέλνει η Ρωσία στην Συρία "για κακό και για κακό"...

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες εφαρμογής της συμφωνίας στην Συρία, καθώς οι μεν ισλαμιστές αντάρτες δεν θέλουν "κυβέρνηση συνασπισμού", αλλά ένα καθαρά ισλαμικό κράτος, οι μεν κυβερνητικοί θεωρούν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Σύρων είναι μαζί τους, όπως και οι ένοπλες δυνάμεις και δεν δείχνουν καμία διάθεση να διαπραγματευθούν.

Μία έκρηξη που έγινε κατά την διάρκεια κηδείας ενός αντικαθεστωτικού σκότωσε 30 άτομα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι επρόκειτο περί προβοκάτσιας από την πλευρά των ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα προκαλέσει ανάλογες σφαγές για να τις χρεώσουν στο καθεστώς, ήρθε λίγες ώρες μετά την συμφωνία της Ομάδας Δράσης για τη Συρία.

Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό όπλο την ετοιμότητα των δύο αποβατικών στην Σεβαστούπολη να αποπλεύσουν για την Συρία. Πληροφορίες μιλάνε και για μία ή δύο Μοίρες μαχητικών (εκσυγχρονισμένων Su-27SM) τα οποία θα σταλούν στην Συρία προς υποστήριξη των Ρώσων στρατιωτών σε περίπτωση που ισχύσει η no-fly-zone που προωούν οι δυτικοί.

Μέχρι χθες το σχέδιο ήταν τα δύο αεροπλανοφόρα, το γαλλικό "Ντε Γκολ" (R61) και το αμερικανικό "Αϊζενχάουερ" (CVN69) να πλεύσουν στα ανοικτά της Λιβύης (εκτός, πάντως, του βεληνεκούς των P-800 Yakhont) για να εφαρμόσουν, αν χρειαστεί ζώνη απαγόρευσης σε συνεργασία μτην τουρκική και τις Αραβικές Αεροπορίες.

"Η μεταβατική κυβέρνηση θα ασκεί τις εκτελεστικές εξουσίες. Θα μπορεί να περιλαμβάνει μέλη της σημερινής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και μέλη από άλλες ομάδες και θα πρέπει να σχηματιστεί βάσει μιας αμοιβαίας συναίνεσης", ανέφερε ο Άναν. Για να συμπληρώσει "αμφιβάλλω ότι οι Σύροι θα επιλέξουν ανθρώπους που έχουν αίμα στα χέρια τους για να τους κυβερνήσουν", σε μια προφανή αναφορά στην ελπίδα του για απουσία του Μπσάρ Αλ Άσαντ από το κυβερνητικό σχήμα, αφού για το συγκεκριμένο ζήτημα ΗΠΑ και Ρωσία εξακολουθούν να διαφωνούν… αλλά η Ρωσία επιμένει ότι εξαρτάται από τον Άσσαντ το αν θα παραιτηθεί ή όχι. Το μεταβατικό σχέδιο θα είναι αποτελεσματικό μόνο αν ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ 'Ασαντ αποχωρήσει από την εξουσία, δήλωσε σήμερα, Kυριακή, ο Αμπντέλ Μπάσετ Σάιντα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (ΣΕΣ).

Την ίδια ώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις προελεύνουν σε όλα τα μέτωπα. Κτυπήθηκαν θέσεις των ανταρτών στην Γούτα, που βρίσκεται κοντά στη Δαμασκό και σε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα οχυρά, την πόλη Χάμα επίσης κτυπήθηκαν στόχοι. Πολλές φορές οι ισλαμιστές, δολοφονούν χριστιανούς ή απλούς πολίτες και χρεώνουν στις κυβετνητικές δυνάμεις τον θάνατό τους.

Στην υπόλοιπη χώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Ατάρεμπ, στα βόρεια, καθώς και τη συνοικία Τζούρετ αλ Σίγιαχ της Χομς. Χάμα και Χομς είναι οι μοναδικές περιοχές που ελέγχουν ακόμα οι αντάρτες σε μία τεράστια χώρα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους δυτικούς να μιλάνε για "σφαγές" την στιγμή οι οι μόνοι που με απόδειξη σφάζουν είναι οι ισλαμιστές αντάρτες!

Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Sunday Times περιγράφουν πως καταρρίφθηκε το τουρκικο RF-4E και αναφέρουν ότι “Πιθανόν Ρώσοι να πάτησαν το κουμπί για την κατάρριψη του αεροσκάφους”. Σημειώνουν μάλιστα ότι η απόφαση και η ενέργεια αυτή ήταν ένα σαφές μήνυμα της Μόσχας προς το ΝΑΤΟ που έλεγε: ”Μείνετε μακριά από τη Συρία. Εδώ δεν είναι Λιβύη”.

“Πριν από τρία χρόνια”,γράφουν οι Βρετανοί “η Ρωσία προμήθευσε τη Συρία με τα προηγμένα αντιαεροπορικά Pantsir-S1 και διαθέτους 36 από αυτά τα συστήματα”.

"Εμείς δεν θα εκπλαγούμε αν επιβεβαιωθεί ότι οι Ρώσοι πατήσαν το κουμπί", αναφέρει μια πηγή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας . defencenet.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/01/2012 06:16:00 μμ