[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ"ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ:

Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων (erga omnes). Η σημερινή ηγεσία όμως των Σκοπίων διολισθαίνει, με ρητορική και στάση αδιαλλαξίας, που φτάνει το βαθμό της γραφικότητας, προκαλώντας ερωτηματικά, που η λογική δυσκολεύεται να απαντήσει, επιβαρύνοντας το κλίμα των διμερών μας σχέσεων. Ευχόμαστε να κυριαρχήσουν στη γειτονική χώρα, οι φωνές της σύνεσης και της κοινής λογικής.

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΑΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΜΕ....


ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ. ΤΗΝ ΑΠΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. 

Με την Αλβανία υποστηρίζουμε αποφασιστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική, ενώ η Ελλάδα παραμένει ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής και ο δεύτερος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της χώρας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης και ευημερίας, με σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια αυτή, την παρουσία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία αλλά και των Αλβανών εργαζομένων στη χώρα μας. Στο επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε την υλοποίηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί για την οριοθέτηση της θαλάσσιας ζώνης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία έχει παγώσει σε συνέχεια της γνωστής απόφασης του Αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.


ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΕΕΙ... ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΓΕΤΗ... ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ... Ή ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ... στΟχΟς

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/08/2012 09:58:00 πμ