[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΟΛΩΝ!

Η Εθνική ομάδα Νέων ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19, όμως απέδειξε πως το μέλλον της ανήκει. Το γκολ των «φούριας ρόχας» πέτυχε ο Ροντρίγκεθ στο 80'.
Οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Έχοντας ως όπλο την κατοχή και την καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησαν από τα άκρα κυρίως να δημιουργήσουν ρήγματα στην Ελληνική άμυνα και να απειλήσουν την εστία του Διούδη. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Κώστα Τσάνα προτίμησαν έναν πιο παθητικό ρόλο και κυρίως με αντεπιθέσεις, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, θέλησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Αριθαμπαλάγα.
Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Ισπανοί ανέβαζαν την απόδοση τους και πίεζαν για να ανοίξουν το σκορ. Έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Ροντρίγκεθ, ο οποίος με προσωπικές του ενέργειες από τα άκρα δημιούργησε ρήγματα στην Ελληνική άμυνα, η Ισπανία έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως την τελευταία στιγμή τόσο ο Διούδης, όσο και ο Μαρινάκης απομάκρυναν τη μπάλα και κράτησαν
το μηδέν για την Εθνική μας ομάδα.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι Έλληνες διεθνής προσπάθησαν να «παγώσουν» τον ρυθμό και να κρατήσουν μπάλα. Μάλιστα στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία στον αγώνα οι παίκτες του Κώστα Τσάνα άγγιξαν το γκολ, όμως η κεφαλιά (33') του Κατίδη έπειτα από σέντρα του Γιαννιώτα πέρασε δίπλα από την εστία του Αριθαμπαλάγα. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, οι Ισπανοί προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο τέρμα, όμως δεν τα κατάφεραν και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.
Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Ισπανία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση της γινόταν ασφυκτική. Αντίθετα οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, με εμφανή τα σημάδια της κούρασης κλείστηκαν στο μισό γήπεδο και προσπάθησαν να αμυνθούν με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει.
Οι «φούριας ρόχας» έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Καμπάνια στο 56' όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ροντρίγκεθ απείλησε ξανά την Ελληνική εστία, όμως ο εξαιρετικός Διούδης είπε «όχι» στο δυνατό σουτ που επιχείρησε και κράτησε το μηδέν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Οι Ισπανοί παρότι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη δεν το έβαλαν κάτω και η πίεση τους καρποφόρησε δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών. Ο Ντεουλοφέου έκανε την κάθετη πάσα για τον Ροντρίγκεθ και εκείνος με πλασέ από πλάγια θέση αριστερά και μέσα στην περιοχή, νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Διούδη και έκανε το 1-0. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, οι παίκτες του Κώστα Τσάνα προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, όμως δεν τα κατάφεραν και η Ισπανία πανηγύρισε το έκτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο σε 11 συμμετοχές στην διοργάνωση.
Οι συνθέσεις:
Ισπανία: (Χουλέν Λοπετέγκουϊ): Κέπα, Γκριμάλντο, Ραμάλιο, Ντέρικ, Καμπάνια, Σούσο (71΄ Σουάρες), Αλκάθερ, Ροντρίγκεθ (90΄ Μπερνάτ), Ζόνι, Τόρες, Ντεουλοφέου (84΄ Χουανί).
Ελλάδα: (Κώστας Τσάνας): Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος (85΄ Μπακασέτας), Κατίδης (90΄ Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας, Μαυρίας, Διαμαντάκος (67΄ Λυκογιάννης).
Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)
Βοηθοί: Ντε Νεβ (Βέλγιο), Λεμπέντεφ (Ρωσία)


novasport.gr


--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/16/2012 06:32:00 μμ