[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ... ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕ ΓΕΦΥΡΑ

Το 708 Τάγμα Μηχ/κού επισκεύασε γέφυρα «Μπέλεϋ» στη Θεσπρωτία...


• Σημαντική είναι η προσφορά των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής μας, ειδικά όσον αφορά την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και των ακριτικών περιοχών.
Κατά καιρούς η προσφορά αυτή έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως και συνεχίζεται ακόμα στις μέρες μας, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικά και μέσα, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα αλλά πολύ χαρακτηριστικό είναι η ενίσχυση (ζεύξη) γέφυρας τύπου «Μπέλεϋ» (φωτό) επί του ποταμού Καλαμά στην Πλακωτή της Θεσπρωτίας από το 708 Τάγμα Μηχανικού της 8ης Μεραρχίας. Έργο αναγκαίο προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να διασχίζουν την γέφυρα, μήκους 45 μ., χωρίς να νιώθουν ότι κινδυνεύουν, αφού λόγω παλαιότητας είχε καταστεί επισφαλής. Οι εργασίες ενίσχυσης της γέφυρας «Μπέλεϋ» ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μόλις ημέρες.

Ο Φωκίων Καψάλης
Ενδεικτικά για την σημαντική αυτή κοινωνική προσφορά του 708 Τάγματος Μηχανικού είναι τα όσα αναφέρει ο Φωκίων Καψάλης, στο κείμενό του που ακολουθεί:
«Ευέλικτο, άμεσο, ταχυενεργό και προπαντός με καλοεκπαιδευμένο και πρόθυμο προσωπικό το 708 Τ.ΜΧ. της 8ης Μεραρχίας Πεζικού, μονάδα, όπως εξάλλου όλος ο στρατός μας, με αυξημένη συναίσθηση κι επίγνωση του καθήκοντος, προσέθεσε στο ήδη πλούσιο ενεργητικό του μία ακόμη σελίδα των ευεργετικών του δραστηριοτήτων, στήνοντας προς τούτο, και παρ’ όλες τις βασικές ελλείψεις, λόγω της οικονομικής μας κρίσεως, σε υλικά και μέσα, ένα ακόμη έργο, συμβάλλοντας σημαντικά με τούτο στη διακίνηση κατοίκων και προϊόντων.
Πρόκειται για την ενίσχυση γεφύρας «Μπέλεϋ» διπλής - διπλής ποταμού Καλαμά, περιοχής Μπολιάνας (Πλακωτή Θεσπρωτίας, μήκος 45 μ.), επί του επαρχιακού οδικού δικτύου Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, που είχε καταστεί λόγω παλαιότητος, και των αυξημένων σήμερα αναγκών, αδύνατη κι επικίνδυνη. Η διαδικασία ενισχύσεως (ζεύξεως) άρχισε αρχάς Ιουνίου και επερατώθη σε χρόνο ρεκόρ, λόγω της αμεσότητάς της, στις 25-6-2012. Για την εργασία του αυτή το Τάγμα απέσπασε τα ευμενή σχόλια των κατοίκων, που εξυπηρετούνται άμεσα, όσο και των αυτοδιοικητικών αρχών της περιοχής.
Το τάγμα διοικητικά υπάγεται στην Δ. ΜΧ της 8ης Μεραρχίας με διοικητή τον Αν/χη Αθανάσιο Τσόγκα, Δ/κτής Τάγματος και Υποδ/κτής είναι οι Αν/χης Σπυρίδων Διαμάντης και Τ/χης Ανδρέας Κίτσιος που ήταν, εκτός απ’ τα πολλά στελέχη και οι συντελεστές της άρτιας αυτής κατασκευής.
Έτσι ο στρατός μας, για μια άλλη φορά, στάθηκε πανάξιος αρωγός και συνεπής προς τις υπηρεσιακές και κοινωνικές του υποχρεώσεις».

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/04/2012 03:22:00 μμ