[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ... ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ...!


Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος του Κέντρου Βαλκανικών Μελετών Ευξείνου Πόντου της Σόφιας, Άλεξ Αλεξίεφ, προς το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, επεσήμανε ότι η τρομοκρατική ενέργεια η οποία έγινε στο έδαφος της Βουλγαρίας και συγκεκριμένα στο Μπουργκάς, θα φέρει οπωσδήποτε πολιτική και οικονομική ζημία στη χώρα.

Πρώτο παράδειγμα είναι η μείωση των ισραηλινών τουριστών, αφού τα τελευταία χρόνια είχε γίνει η Βουλγαρία πολύ ελκυστικός προορισμός.

Σοβαρός ο κίνδυνος για τη Βουλγαρία

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος στη Βουλγαρία από τον ισλαμικό εξτρεμισμό, ο ειδικός αναλυτής τόνισε ότι όχι μόνο υπάρχει, αλλά, συνεχώς αυξάνεται, με ταχείς ρυθμούς, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων στη Βουλγαρία είναι άνθρωποι της μετριοφροσύνης και αψηφούν τον θρησκευτικό φανατισμό.

Αφού αναφέρθηκε σε διάφορα στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιευτεί θα τονίσει στο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και η αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια ότι « ο ισλαμικός εξτρεμισμός στη Βουλγαρία εμπνέει μια πολύ σοβαρή ανησυχία».

Κίνδυνος από τις ΜΚΟ

Ο Αλεξίεφ επεσήμανε ότι ο κίνδυνος προέρχεται από τη χρηματοδότηση από το εξωτερικό ισλαμικών οργανώσεων που κρύπτονται με το μανδύα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Άλλωστε, σύμφωνα με αμερικανικές πληροφορίες μεταξύ των περίπου 20 χιλιάδων μουσουλμάνων που σπουδάσουν στα βουλγαρικά πανεπιστήμια ένα ποσοστό 2 με 3 τοις εκατό έχουν πεποιθήσεις Ουαχάμπι και συνήθως λειτουργούν ως απόστολοι του ακραίου ισλαμισμού.

Μεγάλη απειλή η Ισλαμική Τουρκία

Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από την ισλαμική Τουρκία, η οποία επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή της στα Βαλκάνια και αλλού, μέσω του δόγματος του νέο-οθωμανισμού.
Αυτό το δόγμα αναφέρει ότι η κοσμική περίοδος της τουρκικής δημοκρατίας που ιδρύθηκε από τον Κεμάλ Ατατούρκ, ήταν καταστροφική, σε σύγκριση με την περίοδο της Τουρκοκρατίας, η οποία ήταν μεγάλη και πρέπει να επανακάμψει.
Αυτό επιτρέπει στους δημιουργούς του νέο-οθωμανισμού, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, να υποστηρίζουν την πολιτική του δέκατου έκτου αιώνα, ως μια χρυσή εποχή για τα Βαλκάνια.

Και αυτά δεν είναι επινοήσεις ενός καταπιεσμένου λαού, αλλά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Είναι γνωστό ότι μετά την ήττα του σουλτάνου Σουλεϊμάν στη Βιέννη το 1529, η αυτοκρατορία άρχισε μια περίοδο σταδιακής παρακμής και ποτέ δεν ανάκαμψε.
Ένας από τους κύριους παράγοντες ήταν η σταδιακή μείωση του ριζοσπαστισμού του τουρκικού Ισλάμ κατά το 16ο αιώνα. Μια περίοδος που ο μεγάλος Τούρκος Ιστορικός Χαλίλ Ιναντζάκ χαρακτηρίζει ως «θρίαμβο του φανατισμού».

Για να εννοήσουμε τι σημαίνει αυτό για τη Βουλγαρία, υπενθυμίζουμε τον ερχομό στην εξουσία του Ερντογάν και τους ισλαμιστές στη δημόσια διοίκηση της χώρας. Από τα 300 εκατ. ευρώ που διέθεταν πριν για τη διατήρηση των ισλαμικών κοινοτήτων του εξωτερικού, ο προϋπολογισμός ανέβηκε σήμερα στο 1,5 δις ευρώ με κύριο έργο τη διάδοση του ισλαμισμού, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Βουλγαρία, δήλωσε ο Άλεξ Αλεξίεφ. defencenet.gr


--------------------------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/20/2012 07:04:00 μμ