[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΙΣΧΟΣ...!!! ΑΛΒΑΝΟΓΥΦΤΟΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ... ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ...!


Συνελήφθησαν, προχθές (18-07-2012) το πρωί στην περιοχή Αλαλκομενές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 48χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Ειδικότερα προχθές το πρωί, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Αλαλκομενών και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν, ένα κομμένο τεμάχιο καλωδίου χαλκού μήκους περίπου (2) μέτρων που είχαν μόλις αφαιρέσει από το υπόγειο δίκτυο του Ο.Σ.Ε καθώς και διάφορα εργαλεία κοπής καλωδίων.

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, εξιχνιάσθηκε ακόμη μία περίπτωση κλοπής που είχαν διαπράξει οι δράστες νωρίτερα στην ίδια περιοχή. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε, είχαν προβεί στην αφαίρεση καλωδίων μήκους (200) μέτρων περίπου από το υπόγειο δίκτυο σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών και τροφοδοσίας του Ο.Σ.Ε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου του Ο.Σ.Ε., η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, ενώ από τις φθορές που προκλήθηκαν εγκυμονούσε κίνδυνος σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το όχημα των δραστών, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (19-07-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.


------------------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/20/2012 08:30:00 μμ