[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΦΕΡΝΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΟ ΤΟΝΟ ΧΑΣΙΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο αλλά και σε «καβάτζα», πάνω από (324) κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν σήμερα (21.07.2012) τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 26 ετών, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και διακίνηση παραπάνω από (324) κιλών κάνναβης.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -141- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -151.235- γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε παραλάβει την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών από «καβάτζα» σε δασώδη περιοχή κοντά στους Κουκλιούς, όπου και βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα -99- δέματα με κάνναβη, βάρους -173.585- γραμμαρίων.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης, ότι 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης των Ιωαννίνων, επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσε σαν προπομπός του 27χρονου.

Κατασχέθηκαν:
τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
το χρηματικό ποσό των (3.100) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.
δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.


------------------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/22/2012 02:06:00 μμ