[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΡΩΣΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...

Με στόχο την εξωστρέφεια της Κρητικής οικονομίας και την αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων του νησιού στις διεθνείς αγορές, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, σήμερα, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο Ρωσική επιχειρηματική αποστολή, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών. 
Σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη», η εννεαμελή Ρώσικη Αποστολή επιχειρηματιών πρόκειται να πραγματοποιήσει προσωπικές επαφές-συναντήσεις (b2b) με εκπροσώπους Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων. Τα μέλη της αποστολής, εκπροσωπούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου της Ρωσίας.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «brilliant» του ξενοδοχείου Lato Boutique Hotel, την Δευτέρα 16 Ιουλίου από τις 10 το πρωί μέχρι. Νωρίτερα –στις 9 το πρωί- ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, θα υποδεχθούν τα μέλη της αποστολής στην Περιφέρεια Κρήτης.
Στις συναντήσεις στο ξενοδοχείο θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 Κρητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο λάδι, το κρασί, την τσικουδιά, τα αρτοσκευάσματα – παξιμάδια, το μέλι, τα βότανα – καλλυντικά και τα τυροκομικά. 
Οι επιχειρήσεις που κλήθηκαν να συμμετάσχουν έλαβαν πρόσκληση, μετά από συνεργασία που υπήρξε με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.
Την Τρίτη 17 Ιουλίου, η Ρώσικη Αποστολή και στελέχη της Περιφέρειας μαζί με την θεματική αντιπεριφερειάρχη, θα επισκεφτούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά στους παραπάνω τομείς.
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη ανέφερε ότι «Υποδεχόμαστε μια δυναμική ομάδα επιχειρηματιών από την Ρωσία. Με τα περίπου 450 επιχειρηματικά ραντεβού που θα γίνουν, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές. 
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την υψηλή ποιοτική, διατροφική και εμπορική αξία που παρουσιάζουν τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης. Η προσπάθεια μας για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας του νησιού, έχει ως βασική παράμετρο τέτοιες συναντήσεις. Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον με την συμμετοχή επιχειρηματιών από αγορές του εξωτερικού που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον».

 cretalive.gr


--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/16/2012 10:12:00 πμ