[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την απαγόρευση των εισαγωγών ιρανικού αργού πετρελαίου στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία τίθεται σήμερα σε ισχύ, σημειώνοντας ότι το Ιράν έχει μια ευκαιρία στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν αυτήν την εβδομάδα να σημειώσει πρόοδο για να καθησυχάσει τις διεθνείς ανησυχίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

"Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απαγόρευση από την ΕΕ όλων των εισαγωγών ιρανικού αργού πετρελαίου και τις άλλες κυρώσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, οι οποίες τίθενται σήμερα σε πλήρη ισχύ», σημειώνει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε ανακοίνωσή του.

"Η συλλογική απόφαση των 27 χωρών της ΕΕ αντιπροσωπεύει μια ουσιαστική επιπρόσθετη δέσμευση από την πλευρά των ευρωπαίων συμμάχων και εταίρων μας στην επιδίωξη μιας ειρηνικής λύσης που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», προσθέτει.

Η κίνηση αυτή της ΕΕ αποτελεί «ουσιαστικό μέρος» των διπλωματικών προσπαθειών που γίνονται για την αντιμετώπιση του Ιράν, σημειώνει ο Κάρνεϊ.

"Το Ιράν έχει μια ευκαιρία να επιδιώξει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, αρχίζοντας με τις συνομιλίες σε επίπεδο ειδικών αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, και θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα βήματα για μία συνολική αντιμετώπιση των ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας για τις ιρανικές πυρηνικές δραστηριότητες «, καταλήγει ο Κάρνεϊ στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/02/2012 10:30:00 πμ