[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΟΙ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ...!!!

ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ... ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Bekir Bozdağ, έκοψε μαζί με την υπουργό Πολιτισμού της Μακεδονίας Ελιζαμπέτα Καντσέφσκα Μιλέφσκα την κορδέλα των εγκαινίων του ιστορικού οθωμανικού χαμαμιού Βόσκα που είχε κατασκευαστεί τον 17ο αιώνα και που αναστηλώθηκε με τη συνδρομή του TİKA για να λειτουργήσει ως αίθουσα τέχνης.

Μετά τα εγκαίνια, οι δύο αξιωματούχοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Bozdağ δήλωσε ότι η Μακεδονία είναι ένα καλό παράδειγμα για τον κόσμο με την έννοια της συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών.

«Η Μακεδονία είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών, της συμβίωσης μέσα στις διαφορετικότητες. Το γεγονός ότι συνυπάρχουν οι αξίες πάρα πολλών πολιτισμών και διαφορετικών θρησκειών, αποτελεί ιστορικό πλούτο της Μακεδονίας».

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/08/2012 12:34:00 μμ