[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ... "ΤΟΥΡΚΟΥΣ" ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!


Με μια άκρως προκλητική ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», Χαλίτ Χαμπίπογλου, παίρνει θέση στα γεγονότα της Ρόδου, σχετικά με το διορισμό μουφτή. Μάλιστα ανακαλύπτει και «Τούρκους» στη Ρόδο και σε άλλα νησιά μας, οι οποίοι «αντιμετωπίζουν προβλήματα» στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.
Είναι σίγουρο, ότι οι μουσουλμάνοι της Ρόδου θα γελάνε μέσα από την καρδιά τους διαβάζοντας την ανακοίνωση, αφού γνωρίζουν ότι εδώ περνάνε καλύτερα, από κάθε άποψη, απ' ό,τι οι Τούρκοι στην ίδια την πατρίδα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η τουρκική μειονότητα που διαβιεί σε Ρόδο, Κω και Δωδεκάνησα, αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες προβλήματα όσον αφορά στην τήρηση των θρησκευτικών της καθηκόντων. Η θέση του μουφτή στη Ρόδο, είναι κενή από το 1974 μέχρι και σήμερα. Η πλειοψηφία των τεμενών στη Ρόδο έχουν σφραγισθεί με το αιτιολογικό ότι διενεργούνται εργασίες αναστήλωσης. Το ιστορικό τέμενος Ιμπραήμ Πασά, είναι το μόνο τέμενος στη Ρόδο που είναι ανοιχτό για τους πιστούς. Έτσι λοιπόν, ο μουφτής Διδυμοτείχου, χωρίς να υπάρξει πρότερο αίτημα των Τούρκων της Ρόδου, διόρισε στο νησί νέο ιμάμη.
Ζητείται μάλιστα από την τουρκική μειονότητα της Ρόδου, να το αποδεχθεί αυτό με παρεμβάσεις του εισαγγελέα και της αστυνομίας. Εφόσον ο μουφτής Διδυμοτείχου δεν είναι εξουσιοδοτημένος με βάση το νόμο να διορίζει νέο ιμάμη στη Ρόδο, η πράξη του αυτή αποτελεί καταπάτηση της ελευθερίας της θρησκευτικής πίστης και της λατρείας της τουρκικής μειονότητας της Ρόδου».

http://www.azinlikca.net/

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/30/2012 07:58:00 μμ