[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΕΞΑΡΣΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η Κοινοβουλευτική επιτροπή του Συμβουλίου Ευρώπης τονίζει ότι οι βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων, πρέπει να διερευνώνται από τις κρατικές αρχές και οι ένοχοι να τιμωρούνται.
Με ειδική αναφορά στην Ελλάδα στην οποία, όπως σημειώνουν, υπάρχει μία ανησυχητική έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων σε μετανάστες και πρόσφυγες, οι πρόεδροι της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη μετανάστευση του Συμβουλίου Ευρώπης, Ιταλός Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Τζιάκομο Σαντίνι και η Σουηδέζα βουλευτής των Φιλελευθέρων Τίνα Άκετοφτ, υποστηρίζουν, με έκθεση τους, ότι τα κρούσματα βίας κατά μεταναστών και προσφύγων πρέπει να διερευνώνται και οι ένοχοι να τιμωρούνται.
Στην έκθεση τονίζεται ιδιαίτερα ότι παρά την αύξηση των καταγγελιών για ρατσιστικές και αναίτιες επιθέσεις κατά μεταναστών, οι ελληνικές κρατικές αρχές έχουν επιδείξει απροθυμία ή έχουν αποτύχει να διερευνήσουν αυτές τις υποθέσεις, να βρουν τους ενόχους και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.

opinionpost.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/09/2012 06:13:00 μμ