[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Σε θάνατο καταδίκασε 4 τραπεζίτες ιρανικό δικαστήριο!


Σε θάνατο καταδίκασε δικαστήριο της Τεχεράνης τέσσερεις τραπεζικούς, για υπεξαίρεση 2.600 εκατομμυρίων δολαρίων, σε συνεργασία με επτά δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες (παρ’ όσα γράφουν και λένε τα δημοσιογραφικά .....
παπαγαλάκια περί «ελεύθερης» οικονομίας της πολιτισμένης δύσης, και στο Ιράν υπάρχει ελεύθερη –αλλά ΟΧΙ ΑΣΥΔΟΤΗ- ελεύθερη οικονομία και ιδιωτική πρωτοβουλία). Πρόκειται για το... μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ιράν και η δίκη είχε αρχίσει στις 18 Φλεβάρη. Ο Gholam Hussein Mohseni Ejei, Γενικός Εισαγγελέας της Τεχεράνης ανακοίνωσε τις ποινές για τους 39 κατηγορουμένους, διευκρινίζοντας και την υποχρέωση των καταδικασμένων να επιστρέψουν όλα τα χρήματα που καταχράστηκαν: - 4 σε θάνατο - 2 σε ισόβια κάθειρξη - οι υπόλοιποι σε ποινές φυλάκισης 25, 20 και 10 ετών. 
 
Το σκάνδαλο είχε άρωμα Ευρωπαϊκό… η ιδιωτική Ιρανική βιομηχανία Amir Mansur Arya Investment, με επικεφαλής τον Amir Mansur Josravi ίδρυσε μια ιδιωτική τράπεζα (σας θυμίζει πως έγιναν τραπεζίτες οι εδώ εγχώριοι σημερινοί τραπεζίτες;) και μέσω «δανείων & επιχορηγήσεων» από τον κρατικό κορβανά (πως το λέμε εδώ; Χρηματοδότηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος για να ανασάνει η εθνική οικονομία;), σε συνεργασία με τον αξιότιμο Mahmoud Reza Javari, διοικητή της κρατικής τράπεζας Melli, που διέφυγε στον Καναδά και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από την Interpol και τον Hamid Purmohamadi, υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, έκαναν τις καθαρές και νομότυπες δουλειές χρηματοδοτήσεων, δανείων κ.ο.κ. 
ksipnistere


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/06/2012 12:28:00 πμ