[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Απάνθρωπα κτήνη συνέλαβαν άνεργο πατέρα 7 παιδιών

Τι να περιμένει κανείς από αυτό το κράτος – τέρας, όταν οι πολιτικοί που το διοικούν κάνουν διακοπές στα κότερα των μεγαλύτερων φοροφυγάδων της χώρας; Την ίδια ώρα, καταγράφονται απίστευτα περιστατικά με ανθρώπους που οι ίδιοι πολιτικάντηδες, οι....


αρχικλεφταράδες και τα λαμόγια, τους οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση. Σε αυτούς, μάλιστα, εξαντλούν την αυστηρότητά τους.

Το ΣΔΟΕ συγκεκριμένα εξάντλησε κάθε αυστηρότητα του νόμου σε έναν πολύτεκνο άνεργο πατέρα από...
το Ηράκλειο της Κρήτης για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 5.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν ο κ. Μηνάς Χατζηδάκης αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στην ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι που διατηρούσε από το 2008. Η οικονομική κρίση ήταν η αιτία που έκλεισε την επιχείρησή του, η οποία μόνο χρέη άφησε σε εκείνον και την οικογένειά του. Εκτός από το χρέος της εφορίας που έπρεπε να διευθετήσει, έπρεπε να αναζητήσει δουλειά, αφού είναι πατέρας επτά παιδιών.

Την Τρίτη το βράδυ όμως μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον ίδιο και την οικογένειά του. Η επίσκεψη που δέχτηκε από την Ασφάλεια είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο τμήμα. «Ή θα πληρώσεις τα χρέη σου ή θα οδηγηθείς στη φυλακή» ήταν η απόφαση των αρμοδίων, που είχαν λάβει την παραπάνω εντολή.

Ο κ. Μηνάς Χατζηδάκης υποστήριξε ότι αδυνατεί να αποπληρώσει το χρέος, αφού τα τρία τελευταία χρόνια τον στηρίζουν οικονομικά τόσο οι φίλοι του όσο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

«Δεν τα έχω τα λεφτά, για να τα δώσω στο Δημόσιο. Είμαι νομοταγής πολίτης, αλλά αδυνατώ να αποπληρώσω τα χρέη μου, αφού είμαι άνεργος. Μόνο χρέη μου άφησε η επιχείρηση. Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε άνεργοι. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την αγορά βασικών αγαθών. Που να βρω 5.000 ευρώ για την εφορία;» λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου για να ακούσει τη δικαστική απόφαση. Στο πλευρό του βρίσκεται και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος είπε: «Θα προτείνω στην Εισαγγελία Ηρακλείου την ένταξη του οφειλέτη στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου. Δηλαδή, να εργάζεται στο Δήμο για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να αποπληρώσει ο Δήμος τα χρέη του».


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/01/2012 08:16:00 μμ