[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Μετά την "μαύρη Αθηνά", ο αφρικανός...braveheart !

Αχ αυτές οι "έρευνες"...
Αντιγράφουμε απο το νεοταξίτικο "ζούγκλα"...

Μία μεγάλης κλίμακας έρευνα για το DNA των Σκωτσέζων απειλεί να «ξαναγράψει την ιστορία του έθνους», σύμφωνα με τον αρθρογράφο Alistair Moffat, αναφέρει ο βρετανικός «Guardian».

Παρόλο που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε η ιδέα ότι στην περιοχή κατοικούν Σκωτσέζοι, Ιρλανδοί, απόγονοι των Κελτών και των Βίκινγκς, στην ουσία η προέλευση των κατοίκων της Σκωτίας φαίνεται να είναι πιο «σύνθετη».

Σύμφωνα με τον Moffat, «η εξήγηση είναι απλή. Αποτελούμε...
έναν λαό που προέρχεται από τους προϊστορικούς χρόνους, στην άκρη μίας μεγάλης ηπείρου. Πλήθη μετανάστευαν προς τα βορειοδυτικά και δεν μπορούσαν να πάνε πιο μακριά. Αυτοί οι άνθρωποι έμειναν εδώ».

Ο ίδιος στην έρευνά του εντόπισε στην περιοχή προϊστορικά ίχνη από κατοίκους της Δυτικής Αφρικής, Άραβες και Σιβήρους.

«Η αρχαία δυτικό-αφρικανική ιστορία ανάγεται στον 18ο αιώνα και άρα η παρουσία τους στη Σκωτία συνδέεται με το δουλεμπόριο» πρόσθεσε.

Ένας βουλευτής από το Tottenham αποκάλυψε ότι το DNA των προγόνων του μαρτυρά ότι έχουν ρίζες από την Αφρική.

Ο Moffit ανέφερε ακόμη ότι μέχρι πρόσφατα θεωρείτο ότι η ανάπτυξη της γεωργίας ξεκίνησε στη Σκωτία πριν από 3.000 χρόνια από γυναίκες, μέσω μιας διαδικασίας αργής και σταδιακής υιοθέτησης των απαραίτητων τεχνικών και τεχνοτροπιών. Ωστόσο, τα ευρήματά τους ανατρέπουν τη θεωρία αυτή. Όπως όλα δείχνουν, νεαροί μετανάστες εισήγαγαν στην περιοχή τις τεχνικές για την άνθηση της γεωργίας.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/16/2012 05:00:00 π.μ.