[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Σ. Ρουβάς: "Οι gay γονείς μπορούν να μεγαλώσουν υπέροχα παιδιά"

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Ο Σάκης Ρουβάς φωτογραφήθηκε για το gay περιοδικό Antivirus και έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην οποία μίλησε για τη ζωή του, την πατρότητα, αλλά και την σεξουαλική ενέργεια που θεωρεί πολύ....


σημαντική!

Πώς νιώθεις που μεγαλώνεις;
Νιώθω όμορφα που το προσωπικό μου πέρασμα του χρόνου έχει αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μου, αλλά εγώ έχω καθορίσει την πορεία μου, έχω αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και θεωρώ ότι έχω εξελιχθεί. Δεν επαναπαύομαι. Η πιο βαθιά μου ανάγκη είναι να ανακαλύπτω νέες διαστάσεις του εαυτού μου, να ψάχνω νέους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας. Όλα αυτά έρχονται με τον χρόνο που περνά, όχι αυτόματα και απαιτούν δουλειά με εμάς τους ίδιους. Είμαι τυχερός γιατί η επικοινωνία που έχω με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους και η ενέργεια που ανταλλάσσουμε, μου...
δίνουν απίστευτη δύναμη, απομακρύνοντας φόβους ή ανασφάλειες. Από την άλλη, τα θετικά που εισπράττω θέλω να τα επιστρέφω με όποιο τρόπο μπορώ. Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής.

Είσαι άρρηκτα δεμένος με την έννοια του σέξι στην Ελλάδα (και όχι μόνο). Σε περιορίζει καθόλου αυτό;
Απολαμβάνω το σέξι στοιχείο στη ζωή μου και το εντοπίζω σε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αυθεντικάσέξιόμως, δεν μπορεί να είναι μόνο μια εικόνα. Είναι η ενέργεια, η επικοινωνία, το βλέμμα, το άγγιγμα. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της σεξουαλικής ενέργειας που είναι και η πρωταρχική ενέργεια του ανθρώπου.

>

Είσαι άνθρωπος του “Τώρα” και της παρόρμησης ή πιστεύεις πιστεύεις περισσότερο της λογικής;
Πιστεύω το ένστικτο και στη δύναμη της στιγμής. Η λογική όμως μπαίνει πάντα στο “τώρα” και έτσι προκύπτουν οι ενέργειες και οι αποφάσεις μου.

Πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια της οικογένειας; Είναι αντίθετη πιστεύεις με οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών;
Όταν έγινα πατέρας, ο κόσμος μου άλλαξε 100%. Γνώρισα νέες πτυχές του εαυτού μου, κι ένα νέο βάθος συναισθημάτων που αγγίζει το άπειρο. Αυτή η εμπειρία δεν εγκλωβίζεται σε κοινωνικές συμβάσεις και δεν χωράει σε στεγανά. Γονιός να γίνει όποιος έχει να προσφέρει ανεξάντλητη αγάπη σ\' αυτά τα θεϊκά πλάσματα που λέγονται παιδιά, όποια κι αν είναι η σεξουαλική ταυτότητα. Και είμαι σίγουρος ότι οι γονείς μπορούν να μεγαλώσουν υπέροχαπαιδιά

Αν ήσουν gay θα το παραδεχόσουν;
Η ενέργεια μας δηλώνει τα πάντα για μας και δεν κρύβεται αρκεί να μπορείς να τη διαβάσεις. Πρέπει να υποστηρίζουμε αυτά που είμαστε και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να εκφραστεί σε όλες του τις διαστάσεις.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον των παιδιών σου;
>Το όνειρο που κάνουμε για τα παιδιά δεν πρέπει να το κάνουμε για εμάς αλλά για εκείνα. Πολλές φορές οι γονείς προβάλλουν σταπαιδιάτους τις δικές τους επιθυμίες, κλίσεις, φιλοδοξίες. Εγώ ρομαντικά ονειρεύομαι να είναι ευτυχισμέναπαιδιάπου θα αναδύουν την ευτυχία από μέσα τους.


Είσαι ευτυχισμένος;
Είμαι ευτυχισμένος και ευγνώμων!


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/04/2012 07:39:00 μμ