[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Κακουργήματα για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου

Άντε να δούμε πότε θα την πληρώσει πολιτικός...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας αναμένεται να καθίσουν χρηματιστές, επιχειρηματίες και τραπεζικά στελέχη για την υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου, την περίοδο 1999-2000. Πρόκειται για «παρακλάδι» του σκανδάλου....


με τις μετοχές – «φούσκες» και τα 49 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε κακουργηματικό βαθμό, καθώς εμφανίζονται να πρωταγωνίστησαν σε ένα κερδοσκοπικό...
παιχνίδι.

Χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία είχε διερευνηθεί από την 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και με αποφάσεις δικαστικών συμβουλίων είχε καταλήξει σε πλημμεληματικές κατηγορίες, ο φάκελος του χρηματιστηρίου άνοιξε και πάλι το 2006 όταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χρ. Λακαφώσης ζήτησε τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων συγκεκριμένων προσώπων. Αρχικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 67 άτομα για αδικήματα όπως απάτη, υπεξαίρεση, αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μετά από σχετική πρόταση του κ.Λακαφώση, όμως η υπόθεση μετά από έφεση κατά του βουλεύματος παραπέμφθηκε για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Σχεδόν 2 χρόνια μετά οι δικαστές με ένα βούλευμα άνω των 900 σελιδων απέρριψαν τις εφέσεις των κατηγορουμένων και διέταξαν να παραπεμφθούν σε δίκη οι 49 από τους αρχικούς 67 κατηγορουμένους για τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, και υπεξαίρεσης 19 δισεκατομμυρίων δραχμών (57 εκατομμύρια ευρώ).

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι οι Παναγιώτης Κονταλέξης, Παναγιώτης Πανούσης, Γιώργος Μπατατούδης, Κωνσταντίνος και Χρυσή Στέγγου, Σπύρος Τασόγλου, Δημήτρης Ράνιος κ.α Στο βούλευμα, που υιοθετεί την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ι.Λιακόπουλου , επισημαίνεται ότι «σκοπός των κατηγορουμένων ήταν με τη δημοσίευση και τη διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Προηγουμένως, πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς καθώς οι καταχωρημένες στους πίνακες τιμές των μετοχών αλλά και άλλοι συναλλασσόμενοι που δεν γνώριζαν τις μεθοδεύσεις, θεωρούσαν τις ανακοινωθείσες τιμές ως αντιπροσωπευτικές της πραγματικής αξίας των μετοχών».


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/01/2012 07:12:00 μμ