[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Ο Μπαγίς θέλει το αεροδρόμιο του Καστελόριζου!

Τη χρήση του αεροδρομίου του Καστελόριζου θέλουν οι Τούρκοι.Προσοχή όμως: Όχι για… κακό σκοπό, όπως ίσως θα περίμενε κάποιος, αλλά για να διεκολύνουν τον τουρισμό τους, στην απέναντι τουρκική πόλη Κας! (Να είστε σίγουροι ότι πιστεύουμε τα παραμύθια τους...)
Το θέμα έθεσε ο τούρκος Υπουργός ΕΕ, κ. Εγκεμέν Μπαγίς όταν κάνοντας αναφορές στο θέμα...

 της βίζας που απασχολεί τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας, μίλησε θετικά στο μέτρο που έχει ληφθεί από την Ελλάδα για θεωρήσεις εξπρές για τουρίστες από την Τουρκία προς ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν περιμένει ή όχι κάποιο βήμα από άλλη χώρα της Ευρώπης μετά από αυτό της Ολλανδίας για διευκόλυνση στην θεώρηση, ο κ. Μπαγίς είπε: “Στην πραγματικότητα πριν από την Ολλανδία έκανε βήμα η Ελλάδα. Δίνοντας 65 ευρώ μπορείτε να πάτε στα ελληνικά νησιά χωρίς να περάσετε από το Προξενείο”. Αμέσως δε ο κ. Μπαγίς είπε -όπως γράφει σήμερα η Yeni Safak- ότι το αεροδρόμιο του Καστελόριζου βρίσκεται σε απόσταση 3 λεπτών από το Κάς, ενώ εκείνο της Αττάλειας απέχει 2,5 ώρες και ότι με αμοιβαίες συμφωνίες θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ελληνικό αεροδρόμιο.


Για πρώτη φορά το θέμα της χρησιμοποίησης του ελληνικού αεροδρομίου στο Καστελόριζο το είχε θέσει τον Μάρτιο ο Δήμαρχος της τουρκικής πόλης του Κάς κ. Αμπντουλλάχ Γκιουλτεκίν, επειδή εκει δεν μπορεί να κατασκευαστεί αεροδρόμιο λόγω της γεωγραφικής δομής της περιοχής. Έτσι πρότεινε συνεργασία για τον τουρισμό και συγκεκριμένα η συγκοινωνία όσον αφορά τον τουρισμό στην περιοχή του Κάς να γίνεται από το αεροδρόμιο του Καστελόριζου.
Αυτό, ανέφερε ο Δήμαρχος στην τότε πρότασή του που είχε δημοσιεύει η Cumhuriyet στην πρώτη σελίδα, θα μετατρέψει το Κας σε ένα σημαντικό κέντρο καθώς αποτελεί σημαντική τοποθεσία λόγω της φύσης και της ιστορίας του.

Ανεξαρτήτως αυτού ο κ. Μπαγίς είπε χθες ότι κατά τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα ληφθούν στην ΕΕ σημαντικές αποφάσεις για το θέμα απαλλαγής θεωρήσεων εισόδου και πρόσθεσε: “Εντός 3-4 ετών περιμένουμε να καταργηθούν οι θεωρήσεις”. Ο ίδιος είπε ότι κατά τους μήνες αυτούς θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Cecilia Malmstrom και αναμένονται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις. Ακόμα είπε πως το θέμα της σύστασης συνοριακής πολιτικής αστυνομίας των 40-50.000 ατόμων που είναι επιθυμία της ΕΕ, δεν είναι μόνο σημαντική για την Ευρώπη.
onalert.gr


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/14/2012 07:41:00 μ.μ.